Ar jau laukiate švenčių? Mes laukiame, labai… Jos visada kužda apie nuostabius susitikimus, pakylėtą sielos būseną, primena galimybę atgailauti, keistis, atleisti, žada daugiau vilties ir šnibžda apie poreikį atverti meilei savo širdį, gyvenimą, namų duris…

Kalbiname daugiau ar mažiau pažįstamus mielus ir įdomius žmones, su kuriais susitinkame, bendraujame, bendradarbiaujame, ir tuos, su kuriais tik retkarčiais prasilenkiame, lakstydami po Prienų ir Birštono kraštą.

Visiems pateikėme tuos pačius klausimus:

 1.Kokio daiktų ir minčių balasto dar šiemet norėtumėte suspėti atsikratyti?

2.Kokias emocijas patiriate šventiniame šurmulyje?

3.Kas turėtų įvykti, kad jūsų gyvenimas taptų gražesnis ir laimingesnis?

4.Ką dažniausiai veikiate paskutiniąją metų dieną? Ką norėtumėte veikti šiemet?

5.Konkretūs palinkėjimai sau ir kam nors kitam.

 

Regina Žvirblienė, Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

  1. Norėčiau palikti nueinančiuose metuose liūdesį, sunkias dienas, nuovargį, blogas emocijas. Nors visokie patyrimai ir išgyvenimai dovanoja neįkainojamą gyvenimišką patirtį, norėtųsi, kad žmonės vieni kituose įžvelgtų daugiau gražių dalykų, o atsikratytų pykčio, blogų palinkėjimų.
  2. Šventinis laikotarpis – tai metas, kai apmąstai visus nuveiktus darbus ir pagalvoji, kad jų būtų daug daugiau, jei būtume supratingesni ir pagalvotume, jog visas gyvenimo problemas galima įveikti tik susitelkus, pasidalijus viskuo, ką turi, su tuo, kuriam trūksta. O kartais ir pasakytas gražus žodis gyvenime tampa didžiausia dovana, praskaidrinančia pilką kasdienybę.
  3. Mano ir kitų gyvenimas, manau, pagerėtų, jeigu aplink būtų daugiau šypsenų,  gražių žodžių ir pagalbos vieni kitiems visose gyvenimo situacijose.
  4. Didžiausias džiaugsmas, kai visi susirenkame tėvų namuose, tarp savo artimųjų. Norėčiau ir šiais metais būti su šeima.
  5. Palinkėčiau sau ir visiems sveikatos. Noriu padėkoti dar kartą tiems, kurie būna šalia, kai reikia pagalbos, ir palinkėti pasidalinti ramybe, viltimi bei gerumu Kūčių vakarą, su džiaugsmu ir džiugesiu pasitikti šv. Kalėdas ir Naujuosius.

 

Laura Bisikirskienė, Prienų bendruomenės Vaikų dienos užimtumo centro užimtumo specialistė.

1. Šie metai buvo labai judrūs ir kupini pokyčių. Teko priimti sudėtingus sprendimus ir iššūkius. Norėtųsi iš galvos išmesti negatyvias mintis, o naujuosius pradėti be didelių krizių. Šiemet labai norėjau pasikeisti automobilį, deja, nepavyko, teks laukti kitų švenčių (juokiasi).

2. Nemėgstu, kai šventinis šurmulys prasideda per anksti (Laura šoka tautinių šokių kolektyve „Trapukas“ – aut. past.), nes man tai sumenkina švenčių įspūdį. Kai prasideda paskutinė laukimo savaitė, rodos, atsiveria antras kvėpavimas: su vaikais puošiame namus, eglutę. Norisi daug nuveikti. Jau puošėme Vaikų dienos užimtumo centrą, prisinešėme daug eglių šakų – toks tyras miško kvapas užliejo, pakvipo Kalėdomis. Vaikų džiaugsmui centre padarėme daug gražių dalykų. Deja, mūsų ribotos finansinės galimybės neleidžia įgyvendinti visas svajones.

3. Manau, kad mano gyvenimo kreivė pamažu jau kyla aukštyn. Šiais metais pradėjau studijuoti. Jaučiuosi lyg ir pavėlavusi, lyg ir spėjusi dar „įšokti į traukinį“. Ši sritis (socialinio darbo su vaikais – aut. past.) reikalauja daug žinių, todėl mokslas dabar – mano gyvenimo vedlys ir gyvenimo kokybės matas.

4. Kaip įprastai, paskutiniąją metų dieną ruošiame šventinį stalą, aplink – netyla vaikų klegesys… Beveik niekada Naujųjų metų nesutinkame svečiuose. Gal jau dešimt metų dėl savo ir vaikų patogumo kiekvienais metais stengiamės likti per šventes namuose. Dažniau pasikviečiu pas save artimuosius – sesę ar brolį, artimiausius draugus, tačiau niekada nebūna daug žmonių. Šiemet norėčiau būti pati pakviesta į svečius.

5. Sau palinkėčiau stiprybės, sveikatos ir kantrybės, trupučio laimės. Visko, ko žmogui reikia. Buvau pavasarį užsibrėžusi įgyvendinti daug tikslų – pavyko išpildyti beveik 90 procentų. Linkiu sau ir kitais metais išpildyti numatytus tikslus ir lūkesčius visu 100 procentų. Žmonėms linkiu nuoširdumo, kurio labai pasigendu, sveikatos bei atkakliai siekti savo svajonių ir tikslų, nes tik maži kasdieniai žingsneliai veda didžiojo tikslo link.

 

Birutė Bartkevičiūtė, Prienų ir Birštono diabeto klubo „Versmė“ pirmininkė

1. Norėčiau užbaigti vieną iš man labai svarbių užduočių ir atsikratyti neigiamų emocijų, kurias ji sukelia.

2. Kadangi mūsų emocijas sukelia įvykęs ar galimas arba iš atminties atgijęs įvykis, tad šiuo metu patiriu įvairių emocijų, tiek pozityvių, tiek negatyvių. Įsibėgėjant šventiniam šurmuliui, stengiuosi pamatyti ir pajusti kuo daugiau dalykų, kurie sukelia malonią emociją – džiaugsmą. Džiaugsmą patiriame tuomet, kai esame žvalūs, linksmi, turime optimizmo, jaučiame pasitenkinimą padarę gerą darbą, ištarę malonų žodį, pasakę ačiū. Žaviuosi aplinka, kuri jau papuošta kalėdine atributika. Dalyvauju įvairiuose šventiniuose renginiuose, ten sutinku įdomių, intelektualių žmonių, su kuriais tenka bendrauti, tai irgi suteikia teigiamų emocijų.

Labai mėgstu dovanoti dovanas. Rinkdama dovaną galvoju apie konkretų žmogų, kuriam ji bus skirta. Mėgstu ir pati gauti dovanas, bet tai nebūtinai turi būti materiali dovana.

3. Gyvenimo grožis ir laimė – tai  subjektyvus išgyvenimas, kuris priklauso nuo žmogaus individualybės, jo pasaulėžiūros, nusiteikimo bei kitų subjektyvių veiksnių. Daugelio sutiktų žmonių man rodomas dėmesys, jų pagarba, pripažinimas, palankumas, draugiškumas, pagalba suteikia laimės pojūtį. Labai stengiuosi  į visa tai atsakyti tuo pačiu. Be abejo, turiu, kaip ir daugelis iš mūsų, įvairių lūkesčių, kurių įgyvendinimas darytų teigiamą įtaką mano ir mano šeimos gyvenimui. Gyvenimas nestovi vietoje – juk keičiasi gyvenimo sąlygos, todėl laimės pojūtis taip pat keičiasi. Tik norėtųsi, kad kistų į pozityvią pusę.

4. Sudėlioju paskutinius šventinius akcentus ir laukiu Naujųjų metų!

5. Palinkėjimus noriu išsakyti mūsų kraštiečio filosofo Antano Maceinos žodžiais:

„…jeigu žmogus yra nepakartojamas asmuo,

tai ir jo kelias yra tik jo vieno kelias.

Gali jis būti panašus į kitų kelią,

bet tik panašus, niekad netapatus“.

Dar kartą noriu pasidžiaugti, kad savo gyvenimo kelyje sutikau ir vis dar sutinku žmonių, kurie daro mano gyvenimą prasmingesnį, gražesnį. Linkiu tiek sau, tiek visiems kitiems surasti savo kelią ir juo eiti.

Visiems linkiu gražių šv. Kalėdų ir prasmingų Naujųjų 2014 metų!

 

Irmantas ir Laura Adamoniai – visada besišypsantys, mieli ir malonūs. Tai žmonės, su kuriais gera bendrauti. Irmantas – Birštono savivaldybės gydytojas, Laura – Birštono savivaldybės viešųjų pirkimų specialistė

1. Gruodžio 30 d. baigiasi vienos mano banko kortelės galiojimas. Tai tikiuosi, senąją grąžindamas, naujoje rasti didesnį sąskaitos likutį (Irmantas).

2. Mūsų emocijos ir nuotaikos, kaip ir visų, tik teigiamos, ir tas gerumas net jaučiasi ore. Visi daugiau šypsosi, linki vieni kitiems gerų švenčių, netgi parduotuvėje prie kasų stovėdami eilėse šypsosi ir šnekučiuojasi vieni su kitais. Tai iš tikrųjų toks stebuklų metas. Gaila, kad tos šypsenos paskui kažkur pasislepia. Dovanas gauti ir dovanoti taip pat malonu. Bet paskutiniu metu dovanos jau nebėra toks svarbus dalykas, svarbu, kad gali per šventes pabūti su savo artimaisiais, pabendrauti, pasišnekėti, pasidžiaugti, kad visi esame kartu.

3. Mūsų gyvenimas ir taip gražus, nieko blogo jame nėra. Turim vienas kitą, ir tai svarbiausia, o jeigu dar bus ir daugiau –  bus dar geriau. Svarbiausia, kad artimieji būtų sveiki.

4. Paskutinę metų dieną tiesiog ruošiame sau kuo nors ypatingą vakarienę – kepame ar gaminame kokį nors išskirtinį patiekalą. Naujieji metai – tiesiog tokia šventė, kai kalendoriaus skaičiukai pasikeičia, ir viskas. Tiesiog supranti, kas įvyko tais metais, tegul lieka, o naujus reikia pradėti nuo balto popieriaus lapo – tada labiau matosi nuveikti darbai ir kiti gražūs dalykai.

5. Žmonės, šypsokitės! Išmokite tiesiog pasijuokti net iš blogos dienos, iš to, kad kažkas blogai ką padarė darbe ar kitur.

 

Milda Vokietaitytė, Alytaus AVPK Birštono PK VPP specialistė

1. Norėtųsi spėti užbaigti pradėtus darbus ir kol kas nesulaukti naujų užduočių. Kalbant apie daiktus, tai labai norėtųsi atsikratyti sukauptų nebenešiojamų drabužių.

2. Emocijos teigiamos, tačiau norėtųsi, kad šventinis laikotarpis nebūtų toks ilgas, tai yra nuo lapkričio pradžios. Kuo vėliau prasidėtų šventinis laikotarpis, tuo gražesnės ir jaukesnės būtų pačios šventės. Žinoma, eglutės puošimas Kūčių rytą ir vakarienės laukimas yra pats gražiausias ir prasmingiausias švenčių laikas. Dovanas ir dovanoti, ir gauti visuomet malonu.

3. Mano gyvenimas gana gražus ir laimingas. Jeigu žmogus moka džiaugtis smulkmenomis, yra pakankamai geros sveikatos, tai kaip jis gali būti nelaimingas… (Bet nesupykčiau, jeigu alga padidėtų.)

4. Praleidžiu laiką su šeima ir ruošiuosi šventinei nakčiai.

5. Visiems žmonėms norėčiau palinkėti daugiau draugiškumo, mažiau pavydo ir didesnio savitarpio supratimo.

 

Sonata Šalčiuvienė, LR Seimo nario padėjėja

1.Neįmanoma. Atsisakyčiau save supančios aplinkos, bet…

2.Pakilias,džiugias. Man patinka šventės, kai nėra „surūgėlių“. Vėlgi –aplinka.

3.Tikiuosi – kitas klimatas, kita šalis, mylimas žmogus…

4.Visaip yra buvę: ir maloniai laiką leisdavau užsienyje, kelionėje, ir namuose, virtuvėje, gamindama pasakiškus patiekalus.

5.Visiems linkiu tolerancijos, šiltų jausmų, pasitikėjimo. Sau – ilgametės svajonės išsipildymo, mano šeimai – nuoširdaus bendravimo, sėkmės. Jūsų šeimai – džiaugtis vienas kitu, augti, mylėti, sustoti ir pasimėgauti gyvenimu! Sėkmės, gerų metų, kad visa tai pildytųsi!

 

Živilė Milaševičienė, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos direktorės pavaduotojo ūkio reikalams

1. Tikiuosi suspėti pabaigti pradėtus darbus ir bent minutėlę ramiai sau „atsiskaityti“ už šiuos metus. Taip pat pasvajoti apie ateinančius metus ir siekti svajonių išsipildymo.

2. Labai smagu laukti švenčių, joms ruoštis. Tik labai trūksta sniego šventiškai nuotaikai sustiprinti.

3. Gyvenimo kokybė – labai subtilus klausimas, kuris dažniausiai priklauso nuo aplinkos ir požiūrio į ją. Kiekvieną sykį vertinant savo gyvenimo kokybę reikėtų susimąstyti, kiek žmonių pasaulyje yra gyvenančių blogiau už mane. Vien susimąsčius požiūris į gyvenimo kokybę tampa mažiau kritiškas. Todėl ir manau, kad kreivę pakelt aukštyn gali ne kažkoks konkretus reiškinys ar daiktas, o mūsų visų požiūris. Kreivę žemyn dažniausiai suka neteisingi vertinimai, išvados ir apkalbos.

4. Nieko ypatingo. Pasiruošimas Naujųjų metų sutikimui. Galbūt būtų smagu sugalvoti kažką neįprasto.

5. Palinkėčiau visiems būti savimi. Neverta meluoti dėl įvaizdžio ar karjeros. Jei savo gyvenimą visiems pristatysime kaip geresnį ar prastesnį, negu jis yra iš tikrųjų, viduje visada išliksime tais savimi, kurie yra prastesni už mūsų sukurtas kaukes. Būkite laimingi per šventes apkabindami tik tuos, kuriuos iš tikrųjų mylite.

 

Dėkojame už atsivėrimus. Kiekvienam Jūsų ir visiems ištikimiems laikraščio bičiuliams linkime dažniau šypsotis ir gauti didžiausias dovanas: sveikatą, kūrybines galias, mylimus žmones, susitikimus, keliones, širdžiai mielus darbus, draugus, žydinčių obelų sodus, šviežių bulvių derlių ir kasdienės duonos kvapą, naktinius pasisėdėjimus ir visus pasikalbėjimus bei ištylėjimus, švarų vandenį ir gaivų orą, likimo skirtus išbandymus, nuoširdžias šypsenas bei kitus dalykus, kurie yra ar dar ateis į išmintingą Jūsų gyvenimą.

 

Laikraščio „Naujasis Gėlupis“ kolektyvas

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close