2013-ieji – Sveikatingumo metai

Lapkričio mėnesį Prienų sveikos gyvensenos klube „Versmenė“  vyko paskaitos apie sveikatą, kuriose gausiai  dalyvavo klubo nariai bei  pakviesti svečiai.

 

Alytaus sveikos gyvensenos klubo narys, taškinio masažo specialistas Pranas Naruševičius vedė kūno mankštų pamokas, mokė savimasažo meno.  Lektorius supažindino su akupresūra ir taškiniu masažu, paliko daug su tuo susijusios literatūros.

Elektrėnų „Žolinčių“ akademijos lektorė Bronė Vasiliauskienė savo paskaitoje teigė, kad svarbu sveikai maitintis, mankštintis ir grūdintis, tačiau vien to neužtenka. Anot lektorės, ne mažiau svarbūs ir dvasiniai dalykai bei pozityvus mąstymas. Lektorė vaišino avižų pienu ir žalia druska, pamokė, kaip šio sveikuoliško maisto pasigaminti patiems namuose.

Paskaitą „Ajurveda – mano gyvenimo instrukcija. Valgau ir sveikstu“ skaitė Ajurvedos akademijos vadovė Lina Lukošienė. Lektorė pasakojo apie ligų prevenciją ir teigė, kad svarbiau palaikyti sveikatą, o ne gydyti ligas. Pagal Ajurvedą, visi žmonės, priklausomai nuo savo kūno tipo, yra skirtingi. Kūno tipas (pasak Ajurvedos, jų yra trys) paaiškina žmogaus būdą, charakterį, jo tykančias ligas.

Lapkričio 29 d. klube vyko adventinė  vakaronė „Uždek adventinę žvakelę“, kurią organizuoti padėjo Prienų krašto muziejaus vyr. muziejininkė Anelė Razmislavičienė. Ji papasakojo daug naujo apie adventinį laikotarpį ir Kūčių vakaro senovinius papročius bei tradicijas. Visi labai  susidomėję klausėsi  lietuvių liaudies pasakos apie Grįžulo Ratų žvaigždyną. Vakaronės dalyviai  pajuto adventinio laikotarpio dvasią, rimtį ir susikaupimą.

Mėnesio pabaigoje klubo iniciatyva buvo organizuotas rajoninis priešmokyklinių vaikų grupių piešinių konkursas. Jame dalyvavo Prienų lopšelių- darželių „Gintarėlis“, „ Saulutė“, „Pasaka“ auklėtiniai ir Išlaužo vaikučiai. Piešinių konkurso tema „Džiaugsmo šaltinis –  gera sveikata“. Konkursui  buvo pristatyti 7 piešiniai, dauguma jų komandiniai, todėl piešinius labai aktyviai komentavo visi vaikai. Visi piešiniai buvo gražūs, įdomūs, išradingi, todėl visi vienodai gerai įvertinti. Visiems mažiesiems konkurso dalyviams buvo įteiktos padėkos ir prizai.

 

Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ narė                                                                   Vida Januševičienė            

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close