Aleksandro taurę pasiliko „Tulpė“

Lapkričio 10 dieną Birštono petankės aikštyne vyko Aleksandro taurės dvejetų turnyras. Į žaidynes atvyko net 17 komandų iš Vilniaus, Kauno, Utenos, Šiaulių ir Birštono.

 

Iš Birštono dalyvavo trys komandos: „Tulpė“, „Apči“, „Jazz“ ir Giedrius Bisikirskas mišrioje komandoje „Kaip nori“ poroje su kauniečiu Jonu Krivicku.

Po kvalifikacinių varžybų į geriausiųjų aštuntuką kovoti dėl pagrindinio apdovanojimo pateko ir dvi birštoniečių komandos: „Apči“ (Irma Gedminaitė ir Paulius Bagdonavičius) ir „Tulpė“ (Vytautas Gedminas ir Kęstutis Pranculis).

Šį neseniai susikūrusį duetą lydėjo sėkmė, pažymėta skaičiumi „13“ – visuose susitikimuose jie surinko 13 taškų.

Kas lėmė tokią triuškinamą pergalę prieš stiprius varžovus, pasakoja Vytautas Gedminas.

– Stengtis ir laimėti paskatino neseniai vykęs petankės turnyras  Birštono merės taurei laimėti. Tik vieno rutulio trūko, kad patektume į finalinį aštuntuką. Laimėjome paguodos prizą. Šiame turnyre turėjome tikslą patekti į aštuntuką ir jame gerai sužaisti. Mes su Kęstučiu Pranuliu jautėme, kad galime pasiekti geresnių rezultatų. Nors, tiesą pasakius, nesitikėjome, kad taip gerai seksis. Aštuntfinalyje teko kovoti su labai pajėgiu dvejetu iš Šiaulių, komanda „Tie tai geri“. Jie šiemet laimėjo Lietuvos petankės dvejetų čempionatą, yra šių metų čempionai. Pusfinalyje irgi teko labai stipri „Mumu“ komanda iš Kauno. Lino Budriko ir Rolando Kukcinavičiaus sugebėjimus žino visi petankės žaidėjai. Jie neseniai laimėjo tarptautinį dvejetų turnyrą „ Kaštan – 2013“, kuris rugsėjo 27-29 dienomis vyko Ukrainos mieste Užgorode. Dvejetų turnyre įveikę visus varžovus Linas Budrikas ir Rolandas Kukcinavičius užėmė pirmąją vietą. Trejetų varžybose Lietuvos atstovai užėmė paguodos turnyro antrąją vietą (10 bendroje įskaitoje). Finale teko susikauti su „A3“ komanda, kurios ,,dėka” Birštono merės turnyre nepatekome į finalinį aštuntuką. Taigi dabar pasiekėm revanšą prieš stiprius žaidėjus. Algis Petrauskas yra geriausias pointeris Lietuvoje, rinktinės žaidėjas, o Almantas Burneika irgi perspektyvus žaidėjas, šiemet debiutavęs Lietuvos rinktinėje Europos čempionate, kuris vyko Romos mieste Italijoje. Prieš tokius žaidėjus smagu laimėti. O sėkmę lėmė stabilus žaidimas visose pozicijose ir labai greitai tobulėjantis Kęstutis Pranulis, sėkmingai pakeitęs ankstesnį mano porininką Vytautą Vaitkevičių. Tik gaila, kad komanda „Apči“ (Irma ir Paulius), pirmaudami 9:0 prieš komandą „Lavonai“ iš Utenos, aštuntfinalyje sugebėjo pralošti 9:13. Jaunuoliai patikėjo pergale ir buvo nubausti – pralaimėjo, – pasakojo Vytautas Gedminas.

Antrąją vietą šiame turnyre laimėjo „Mumu“ dvejetas, o trečiąją – „A3“.

Aleksandro paguodos taurės turnyre dalyvavo visi dvejetai, kurie nepateko į finalinį aštuntuką. Pirmoji vieta atiteko „Lieporių“, antroji – „Big balls“, trečioji – „Big balls ŽŽ“ duetui.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close