Mokslo metų pradžios šventė savivaldybės mokyklose

Birštono savivaldybės teritorijoje esančios mokyklos mokslo metus pradėjo rugsėjo 2 dieną. Nors įprastai rugsėjo pirmoji, Mokslo ir žinių diena, žyminti ir kalendorinio rudens pradžią, būna saulėta ir graži, tačiau šį kartą oras buvo vėsus ir lietingas.

Gimnazijoje

 

Birštono gimnazijos mokiniai iš pat ryto dalyvavo Šv. Mišiose kurorto bažnyčioje, o vėliau sugrįžo į mokyklą. Dvyliktokai vedė už rankučių šiek tiek sutrikusius pirmaklasius. Vieniems tai buvo paskutinis, kitiems – pirmasis skambutis, pakvietęs į klases.

Mokytojus, mokinius ir jų tėvelius su mokslo metų pradžia sveikino gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Birštono savivaldybės kultūros ir švietimo skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė. Jie linkėjo kantrybės, ištvermės, o vaikams įgyti naujų žinių ir prasmingai jas panaudoti bei nuolat tobulėti.

Mokinių vardu kalbėjo Julija Zajančkauskaitė ir Edvinas Dulskas, o  koncertinę programėlę Mokslo ir žinių dienos proga parengė pradinukai ir mokyklos gitaristai.

 

Birštono vienkiemio darželyje mokykloje

 

Kadangi saulutė pagailėjo šviesos ir šilumos, Birštono vienkiemio darželio mokyklos vaikai, tėveliai, mokytojai ir svečiai susirinko aktų salėje.

Nesvarbu, kad mokyklėlė nedidelė, tačiau labai jauki ir visų mylima, tad į Mokslo ir žinių šventę visi atėjo pakiliai nusiteikę, pasipuošę šypsenomis ir nešini spalvingomis gėlėmis savo mokytojoms.

Susirinkusiuosius šventės proga sveikino mokyklos direktorė Regina Gustaitienė, Birštono savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, seniūnas Jonas Kederys, Birštono policijos komisariato pareigūnė Milda Vokietaitytė. Birštono sporto centro treneriai Jonas ir Povilas Juozaičiai atėjo su dovanomis.

Mokiniai surengė nedidelį, tačiau nuotaikingą koncertą.

Devynetas pirmaklasių gavo „Pirmokų pasus“ ir gerą bei mielą mokytoją Vilmutę Žiobienę, kuri ketverius metus juos ves į žinių pasaulį, rūpinsis ir globos tarsi mama.

 

 

Meno mokykloje

 

Atšventę Mokslo ir žinių dieną bendrojo lavinimo mokykloje, lankantieji meno mokyklą po pietų čia susirinko iškilmingai pradėti naujus mokslo metus.

Mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė pasidžiaugė mokinių pasiektais laimėjimais, dalyvavimu respublikiniuose ir tarptautiniuose renginiuose, iš kurių jie grįžta su svariais apdovanojimais. Mokyklos vadovė paminėjo, kad šiais metais į aukštąsias mokyklas įstojo 3 jų buvę mokiniai: Gabrielė Žemaitytė, Goda Deltuvaitė bei Kornelijus Kolpakovas (mokysis 9 klasėje).

Birštono meno mokykloje dailės ir muzikos skyriuose ir dizaino studijoje kasmet mokosi apie 200 vaikų. Iki rugsėjo 1 dienos buvo gauti 28 naujų mokinių  prašymai.

Pasak direktorės, džiugu, kad nemažai 4-5 metų vaikų atėjo į ankstyvojo ugdymo grupes, kur mokysis piešti ir dainuoti.

Susirinkusiuosius sveikino ir savivaldybės merė N. Dirginčienė, sakydama, kad didžiuojasi meno mokykla, mokiniais ir mokytojais, jų geru darbu ir puikiais pasiekimais. Savivaldybės vadovė meno mokyklos kolektyvui perdavė LR Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinimus šventės proga, linkėdama linksmų, kūrybingų ir darbingų metų.

Muzikos skyriaus mokiniai surengė gražų koncertą, praskaidrinusį lietingą popietę.

Nuotaikingas melodijas grojo Rokas, Aistis, „Kabaretą“ atliko pianistės Simona ir Darija, kamerinis duetas Augustė ir Emilija, saksafonistės Gabrielė ir Sotera bei gitaristai.

Nauji mokslo metai jau prasidėjo. Tegul būna jie sėkmingi ir kūrybingi visiems: ir mokiniams ir jų mokytojams.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close