Visuomeninio judėjimo ,,Už socialinį teisingumą“ pirmininkė Vilija Janulevičienė bei pavaduotoja Rima Smalstienė susitiko su LR Seimo nariu Andriumi Palioniu. Susitikimo tikslas – rajono gyventojams iškilusių klausimų aptarimas.

Seimo nario teirautasi dėl vieno iš opiausių problemų  rajone – komunalinių atliekų tvarkymas. Šiuo metu Seime parengtas komunalinių atliekų tvarkymo projektas, kurio svarstymas vyks rudeninėje sesijoje. Todėl savivaldybė, privalėtų gyventojus susipažinti su šio dokumento siūlymais.

Atkreiptas dėmesys į mobilaus ryšio antenų ilgalaikį poveikį gyventojų sveikatai. Prienuose, ant kultūros ir laisvalaikio centro, sumontuotos mobiliojo ryšio antenos yra vos už 20 metrų nuo daugiabučio namo. Galimybės mobiliųjų ryšių įrangas perkelti iš vietų, kur yra arti gyvenamųjų namų, egzistuojanti.

Pokalbyje, dėl Veiveriuose dar 2011 m. parengto projekto ,,Lietaus kanalizacijos rekonstrukcija nuo Kauno g. iki Veiverių tvenkinio Veiverių mstl.“ vykdymo, išaiškėjo, kad susiklosčius situacijai, kai gyventojai kenčia nuo po gausesnio lietaus vandeniu užliejančių sklypų, artimiausiomis dienomis bus atliekami daliniai kanalo rekonstrukcijos darbai.

Seimo nario A.Palionio dėka, pavyko gauti ,,Viešosios erdvės sutvarkymas Veiverių mstl. Šviesos ir Pažėrų gatvių sankryžoje“ projekto kopiją, kuris ir buvo aptartas. Šiuo metu kopija pristatyta Veiverių seniūnijai. Pagaliau gyventojai turės galimybę su juo susipažinti.

Aptarta Bendruomenių veiklos – neveiklos klausimai. Bendruomenių darbas seniūnijose skiriasi. Vienoje ar kitoje seniūnijoje įsikūrusių Bendruomenių gausa, dar nerodo, kad jų darbas yra kryptingas ir organizuotas.

Diskusijos metu, judėjimo atstovės išreiškė apgailestavimą dėl mero bei kitų darbuotojų metinių ataskaitų. Seimo narys A.Palionis paprašytas, siūlyti rajono administracijai kitais metais ataskaitas rengti atsakingiau, kviečiant į susitikimus gyventojus.

Taip pat judėjimas tikisi, jog Seimo nariui sutarpininkaujant su Prienų rajono savivaldybės administracija,  atsiras galimybė prie savivaldybės pastato įrengti informacinį stendą, įstaigos veiklos informacijos viešinimui.

Visuomeninio judėjimo ,,Už socialinį teisingumą“ informacija

1 thought on “Susitikimas su Seimo nariu

  1. Vilija Janulevičienė (Vj,,Už socialinį teisingumą") parašė:

    Labai džiaugiamės,kad pokalbis buvo dalykiškas ir nuoširdus.Tikimės rezultatų.

Comments are closed.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close