Čempionato organizatoriai laurų nenuskynė

Ilgąjį savaitgalį Šiauliuose vykusias 5-ąsias TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynes „Šiauliai 2012“ gražiai papuošė Lietuvos oreivių čempionatas, kurį  organizavo Prienų krašto oreivių klubas „Audenis“. Tai buvo dvidešimtosios  šalies oro balionų pirmenybės.

Dėl čempiono vardo susikovė 21 pilotas, tarp kurių birštoniečiai Rita Naujalienė, Žydrūnas Kazlauskas ir prieniškis Vidas Stankevičius. Oreiviai padangę raižė Šiaulių ir Radviliškio apylinkėse. Varžybose buvo suplanuoti penki skrydžiai, dėl prastų orų sąlygų pilotams pavyko dangun pakilti vos porą kartų. Nugalėtojas paaiškėjo po dešimties užduočių. Sėkmė lydėjo vilnietį Valerijų Machnorylovą, kuris surinko 6851 tašką iš 10 000 galimų. Antras liko alytiškis Vytautas Junevičius, trečia – vilnietė Jolanta Turaitė. Geriausiai iš mūsiškių sekėsi V. Stankevičiui, kuris triskart buvo pirmas, o bendroje įskaitoje liko aštuntas. R. Naujalienė užėmė dvyliktą vietą (tarp moterų  – antrą), Ž. Kazlauskas – devynioliktą.

„Audenio“ klubas, kuriam vadovauja Ž. Kazlauskas, Lietuvos oreivių čempionatą organizavo ne pirmą kartą. Anot Žydrūno, renginys pavyko ir gražiai papuošė  Šiaulių miesto šventę. Joje tuo metu šurmuliavo daugiau nei 4000 svečių iš užsienio ir įvairių Lietuvos miestų.

Šią vasarą mūsų oreiviai dalyvaus  varžybose Lenkijoje, Latvijoje, Italijoje.

Vienas pirmųjų šalies oreivių klubas „Audenis“ įkurtas 1989 m. Šiuo metu jame yra  penkiolika pilotų, tarp kurių ir dvi moterys: R. Naujalienė ir D. Stankevičienė. Netrukus piloto licenziją turėtų gauti ir R. Kapačinskaitė. Klubas turi  penkis karšto oro balionus: „Birštonas“, „Vytautas“, „Lietuvos dujos“, „Kubicek“ ir „Donorystė“.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close