Pažymint dar vienus Prienų rajono ir Talsi miesto (Latvija) savivaldybių draugystės metus birželio 29 d.–liepos 1 d. savivaldybių atstovai susitiko Talsi miesto šventėje. Prienus atstovavo tautinių šokių ir dainų ansamblis „Trapukas“ (vad. Darius Žilinskas), o Talsi – miestelio kultūros centro „Pastendes“ ir vyresnių tautinių šokių kolektyvo „Draudzība“ vadovė Jolanta Ozola bei  jaunimo tautinių šokių kolektyvo „Austris“ vadovė Iveta Kalberga, kurios trapukiečius lydėjo visos kelionės metu.

Šokėjai buvo apgyvendinti naujai įrengtame bendrabutyje, miesto pakraštyje. Kelionės šeimininkai taip pat pasirūpino, kad “Trapuko” šokėjai neliktų alkani. Popiet nuvykus į Talsi ir apgyvendinus šokėjus, J. Ozola pasiūlė apžiūrėti naujai įrengtą jos vadovaujamą miestelio kultūros centrą, kuriame buvo paruoštos gausios braškių vaišės. Po ekskursijos kultūros centre „Pastendes“ šokėjai pasivaikščiojo miesto senamiesčiu prieš koncertą miesto centre, kuris džiugino gausiai susirinkusius žiūrovus tam vakarui specialiai paruošta ramia, romantiška programa. Po vėlai pasibaigusio koncerto trapukiečiams buvo paruošta staigmena – vakaronė miške įrengtame pramogų parke „Laumas“ su „Austris“ kolektyvo šokėjais ir jų vadove Iveta Kalberga.

Antrąją kelionės dieną šokėjai laukė dar vienas nuotaikingas koncertas vienoje iš pagrindinių miestelio gatvių kartu su „Draudzība“ kolektyvu. Po pietų šokėjai turėjo laisvo laiko, o  pavakary trapukiečiai buvo pakviesti į garbingą, kelių šalių delegacijų priėmimą, vykusį Talsi muziejuje. Tarp svečių taip pat buvo Rusijos, Olandijos bei Estijos atstovai. „Trapuko“ vadovas D. Žilinskas įteikdamas dovanas kolektyvo vardu padėkojo Talsi savivaldybės vadovas Miervaldi Krotovs už svetingą sutikimą. „Trapuko“ kolektyvas, kaip ir kitų delegacijų atstovai, pasirašė Talsi garbės knygoje – padėkojo už priėmimą ir linkėjo išlaikyti draugiškus santykius ateityje.  Po delegacijų susitikimo, kuriame trapukiečiai susidraugavo su Olandijos atstovais, visi šventės dalyviai rinkosi eisenai miestelio gatvėmis. Į eiseną taip pat buvo pakviesti ir visų delegacijų atstovai, kurie žingsniavo garbingoje vietoje – kartu šalia miesto valdžios. Prie eisenos prisijungė ne tik miesto meno kolektyvai, bet ir gausus prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų būrys, gyvūnų dresiravimo mokykla, sunkiosios žemės ūkio dirbimo mašinos, įvairių socialinių akcijų iniciatoriai. Eiseną nusitiesė per visą Talsi miestelį, kurios dalyviai dar ilgai žingsniavo į pagrindinę miesto aikštę. Po eisenos miestelio gyventojų laukė įspūdingas koncertas su ryškiausiais Latvijos muzikos atlikėjais, o „Trapuko“ šokėjų – vakaronė savam rate.

Kitą rytą, važiuodami Lietuvos link, šokėjai neaplenkė ramaus ir nuošalaus Jūrmalos jūros kranto. Deja, ne visi trapukiečiai išdrįso išsimaudyti šaltoje jūroje. Taigi, šia kelione, iš kurios „Trapuko“ kolektyvas grįžo kupinas gerų emocijų, prisiminimų ir šiek tiek nuovargio, baigė dar vieną sezoną.

 

„Trapuko“ kolektyvo šokėja Ringailė Janulynaitė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close