Raudonojo Kryžiaus Savanoriai – valstybinių tarnybų pagalbininkai įvykus nelaimei

Pasiruošimas ekstremalioms situacijoms, nukentėjusiųjų paieška ir gelbėjimas yra ne tik valstybinių tarnybų rūpestis ir darbas. Šia veikla jau keliolika metų užsiima ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos savanorių būriai.

Rugpjūčio 12-13 d. Prienų rajone, Stakliškėse (Užuguosčio apylinkėse) vyks tarptautinės 24 valandų ekstremalių situacijų pratybos. Jų metu savanoriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos Raudonojo Kryžiaus draugijų turės progą inscenizuotos nelaimės akivaizdoje, bendradarbiaudami su specialiosiomis gelbėjimo tarnybomis, parodyti savo sugebėjimus suteikti pirmąją pagalbą ir ieškoti dingusių nukentėjusiųjų. Tokį renginį Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija organizuoja jau ne pirmą kartą.

Pratybose kartu dalyvaus ir Prienų priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo, greitosios medicinos pagalbos tarnybos ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Jų startas – rugpjūčio 12 d. 16 valandą. Pratybas stebės įvairių institucijų, tame tarpe ir Prienų savivaldybės, atstovai.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close