Budrus vyras perprato sukčius

Antradienio rytą netikėtos viešnios apsilankė garbaus amžiaus sulaukusio Jiezno seniūnijos Liciškėnų gyventojo Mykolo Kazlausko namuose. Socialinėmis darbuotojomis apsimetusios moterys siūlė prie pensijos pridėti 400 Lt ir duodamos 500 Lt banknotą prašė 100 Lt grąžos.

Tačiau senoliui pasiteiravus, iš kur jos atvykusios – iš Prienų socialinio skyriaus ar seniūnijos, viešnios susimėtė. O kai žmogus pasakė, kad pinigų neturi, netrukus pasišalino netoliese laukusiu automobiliu.

M. Kazlauskas apie šį įvykį pranešė Prienų rajono paslaugų centro socialinei darbuotojai, dirbančiai su socialinės rizikos šeimomis seniūnijoje, Benai Astrovienei,  o vėliau atvyko ir pats. Sako, jam iš karto kilo įtarimas, kad siūlomi pinigai, tad ir elgėsi apdairiai.

Kaip pasakojo seniūnas Algis Bartusevičius, šis kaimo gale gyvenantis vienišas žmogus ne kartą jau buvo apvogtas ir apiplėštas. Atakuoja vietiniai chuliganai ir vagišiai, bet atsilanko ir iš toliau. Kai vogti nelabai yra ką, išvarto ir išdaužo namuose esančius daiktus.

Jau garbaus amžiaus, gimęs 1926 metais ir šių metų rugpjūčio mėnesį švęsiantis 87 metų sukaktį M. Kazlauskas yra pastatęs kaimo gale kryžių ir paminklinį akmenį, įamžinantį savo gimtinę ir kaimą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close