Ukrainai perduoti šarvuočiai M577

Lietuva toliau teikia nenutrūkstamą karinę paramą Ukrainai –  balandžio 5 d. šalį pasiekė Ukrainos kariuomenei perduoti šarvuočiai M577.

„Paramos Ukrainai tęstinumas – mūsų strateginis tikslas. Mūsų ir sąjungininkų tiekiama ginkluotė ir technika kritiškai prisideda prie Ukrainos kovos už nepriklausomybę ir visos Europos saugumą. Teiksime Ukrainai paramą tiek, kiek reikės,“ – sakė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Lietuva, reaguodama į Ukrainos prašymus, kovo pradžioje kariaujančiai šaliai pristatė 155 mm amunicijos, nutarė skirti 35 mln. eurų prisidedant prie Čekijos iškeltos daugiašalės iniciatyvos dėl amunicijos įsigijimo ir jos perdavimo Ukrainai. 

Krašto apsaugos sistemos iki šiol suteikta karinė parama Ukrainai apima įvairią ginkluotę, amuniciją, bepiločius orlaivius, anti-dronus, karių mokymus, sunkiosios technikos remontą bei visą kitą paramą, kuri teikiama pagal Ukrainos išsakomus poreikius.

Lietuva jau yra sudariusi ir ilgalaikės paramos Ukrainai planą, 2024–2026 metams yra numatytas 200 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai paketas naujiems įsigijimams. Nuo karo pradžios Lietuva Ukrainai suteikė karinės paramos, kuri siekia apie 605 mln. eurų.

 LK nuotr.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close