Gruodžio dienos tamsios, žvirbliams reikia ilgai laukti, kol prašvis. Su pirmąją šviesa jie palieka šiaudinio stogo užunarvius ir pradeda šeimininkauti kieme – gali būti, kad žvirbliai žino, jog visas kiemas ir visa ši sodyba priklauso jiems. Na, gal šiek tiek – ir žmonėms…

Niekas sodyboje negyvena taip ištikimai, kaip jie. Čia peri, čia žiemoja ir neišskrenda net tada, kai sniegas užkloja visą lesalą. „Lesalą? – stebisi jie. – O kam yra žmonės, jie visko parūpins…“ Kai pakyla pūga, žvirbliai neria į klojimą, ten užuvėja, ten sėklyčių pribirę. Arba susikrausto į tvartą…

Ryte pro langą žiūriu į savo kaimynę žvirblienę – ji nekokios nuotaikos, pašiaušusi plunksneles.

– Šalta? – Klausiu jos.

– Nea… – Akį pamerkia ji. – Šilta… Kai pašiaušiu plunksnas, būna šilta ir gera… O kai plunksnos prigludusios, galima ir sušalti… Nors mums tai nebaisu, mes viską žinome. Juk tu žinai, mes – žvirbliai!..

Selemonas Paltanavičius

Autoriaus nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close