Sandėlio procesų efektyvinimas

Sandėlio procesų optimizavimas – tai patobulinimai, kuriuos įdiegus galima žymiai pagerinti sandėlio erdvę ir išteklius. Be to, pritaikius tinkamus technologinius sprendimus, automatizavus užduotis ir kruopščiai planuojant, jūsų verslas taps efektyvesnis. Patobulinę sandėlio veiklą, galėsite padidinti klientų pasitenkinimą.

Sandėlio procesų efektyvinimo būdai

1. Maksimaliai padidinkite ir optimizuokite visą turimą saugojimo vietą

Apsvarstykite galimybę geriau išnaudoti vertikalią erdvę. Įrengus aukštesnius sandėlius, atsiras daugiau sandėlio ploto, todėl galėsite išvengti sandėlio išplėtimo išlaidų arba išlaidų, susijusių su išorinių sandėliavimo patalpų naudojimu. Be to, apsvarstykite naudojamų lentynų tipą ir įvairovę. Užuot visame sandėlyje naudoję tas pačias lentynas, skirtingoms medžiagoms gali prireikti skirtingų tipų lentynų. Taip pat stenkitės naudoti standartinius konteinerius, kad lentynos būtų tvarkingos.

2. Naudokite sandėlio valdymo sistemą

Tinkamai įdiegtos sistemos ir programinė įranga gali padidinti našumą, pasiūlydama geriausius maršrutus ir komplektavimo metodus. Be to, sistema pateikia automatizuotus komplektavimo sąrašus, kuriuos galima siųsti į mobiliuosius skaitytuvus ir įrenginius, kad būtų galima pašalinti klaidas, sumažinti laiko ir popieriaus švaistymą. Naudojant brūkšninių kodų skaitytuvus arba radijo dažnių identifikavimo (RFID) skaitytuvus galima padidinti operacijų tikslumą ir sumažinti komplektavimo klaidų skaičių. Svarbiausia, jie padės optimizuoti sandėlio procesus.

Be to, dabartinės sandėlio valdymo sistemos gali pasiūlyti crm metodą, kuris padės gauti informaciją apie konkrečius klientus ir palaikyti su jais santykius.

3. Organizuokite darbo vietas sandėlio procesuose

Darbo vietų organizavimas padidina našumą, nes darbuotojams nereikia ieškoti įrankių ar įrangos. Tai turėtų apimti:

  • būtinų įrankių, dalių ir instrukcijų atskyrimą nuo nereikalingų medžiagų ir nereikalingų daiktų iš darbo vietos pašalinimą;
  • daiktų sutvarkymą ir vietos jiems paskyrimą;
  • veiklos organizavimą, kad darbo vietos būtų švarios ir tvarkingos;
  • organizavimo ir procesų standartų kūrimą;
  • naujos praktikos palaikymą ir audito atlikimą.

Optimizuoti erdvę ir sandėlio procesus gali būti iššūkis, tačiau kai kurie sprendimai gali būti paprastesni, nei daugeliui įmonių atrodo. Nėra vieno universalaus sprendimo, tačiau įvairių metodų deriniai gali padidinti sandėliavimo pajėgumus beveik bet kuriame sandėlyje. Jei jūsų įmonė optimizuos sandėliavimą, ji taps efektyvesnė, ekonomiškesnė ir lankstesnė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close