Kaip gera mokslo metus užbaigti neįprastai – kelione į Strasbūrą. Šią kelionę nacionalinio mokinių kūrybos darbų konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija” laureatams padovanojo Europos parlamento narė Rasa Juknevičienė.

Anksti ryte išvykome iš Lietuvos. Atvykome į Lenkijos sostinę Varšuvą. Ekskursija Lenkijos sostinėje prasidėjo pažintimi su Varšuvos senamiesčiu, įtrauktu į UNESCO pasaulio kultūros vertybių paveldo sąrašą. Aplankėme karalių pilis, grožėjomės karaliaus Žygimanto III Vazos kolona, gotikine Šv. Jono katedra – svarbiausių Lenkijos istorinių įvykių liudininke, kurios požemiuose ilsisi žymiausių lenkų didikų palaikai. Pabuvojome senamiesčio Turgaus aikštėje, stabtelėjome prie paminklo Varšuvos simboliui Undinėlei. Ekskursija po senamiestį baigėsi prie Barbakano miesto gynybinės sienos.

Antrą dieną vykome į Vokietiją, kur vaikštinėjome po Saksonijos sostinę Drezdeną.

Trečia diena, birželio 14-oji, Gedulo ir vilties diena, buvo mūsų kelionės kulminacija atvykome į Strasbūrą, Europos Parlamentą. Ten susitikome su EP nariais Rasa Juknevičiene ir Andriumi Kubiliumi. Labai sujaudino renginys, skirtas pagerbti masinių tremčių aukoms. Renginio metu buvo skaitomos tremtinių pavardės. Strasbūre aplankėme Dievo Motinos katedrą, kuri yra vienas įspūdingiausių Europoje gotikos pavyzdžių. Plaukdami laivu Ilio upe apžiūrėjome kitas architektūrines Strasbūro įžymybes.

Ketvirtą dieną vykome į Žemutinės Saksonijos žemėje esantį Goslarą, o penktą dieną aplankėme Brandenburgo žemės sostinę Potsdamą, ypatingai suklestėjusį XVIII amžiuje, kai čia buvo pastatyta vasaros rezidencija Frydrichui Didžiajam. Šeštą dieną keliavome namo.

Kelionė buvo įspūdinga. Dėkoju Europos parlamento narei Rasai Juknevičienei už padovanotą kelionę, nacionalinio mokinių kūrybos darbų konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija” organizatoriams už puikų konkursą, dailės mokytojai Aušrai Deltuvienei už pagalbą ruošiantis konkursui.

Prienų ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinė Milda Ferevičiūtė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close