Pratybose Kazlų Rūdoje – bendra Lietuvos, JAV ir Jungtinės Karalystės karių operacija

Kovo 1 d. Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių pratybų „Kardo kirtis“ metu Lietuvos ir JAV kariuomenių Sausumos pajėgų kariai atliko bendrą mokomąją operaciją, kurios metu, pagal pratybų scenarijų, treniravosi sunaikinti svarbioje teritorijoje veikiančias nekonvencines priešo grupuotes. Iš susitelkimo rajono Pabradėje į atakos vietą poligone Kazlų Rūdoje kariai buvo permesti JAV ir Jungtinės Karalystės sraigtasparniais CH-47 “Chinook”, operaciją iš oro rėmė JAV kovos sraigtasparniai AH-64 “Apache”.

Ši mokomoji operacija skirta treniruotis atlikti bendras operacijas su sąjungininkais, taip pat treniruotis kartu veikti sausumos ir oro pajėgų vienetams.

Pratybas “Kardo kirtis” organizuoja JAV Sausumos pajėgų vadavietė Europoje ir Afrikoje, jose iš viso dalyvauja apie 13000 karių.

Foto: vyr. srž. sp. Ieva Budzeikaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close