Pratybose „Audros debesis 2022“ patikrintas Karinių jūrų pajėgų pasirengimas

Vasario 27 – kovo 1 dienomis Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos (KJP) vykdė karinio rengimo patikrinimo pratybas „Audros debesis 2022“. Tokio pobūdžio pratybose, kurios yra organizuojamos kasmet, dalyvauja visi KJP daliniai. Pratybų tikslas – patikrinti, kaip veikia visa Karinių jūrų pajėgų organizacinė struktūra, palaipsniui įvedant vis aukštesnį pajėgų karinės parengties lygį. Kiekvienas KJP dalinys – ar tai būtų Karo laivų flotilė, Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba, Povandeninių veiksmų komanda ar Logistikos tarnyba – turi jam specialiai priskirtas užduotis, kurias turi savalaikiai įvykdyti augant karinės parengties laipsniui.

Karo laivų flotilės laivai išėję į Baltijos jūrą vykdė savo suplanuotus mokymus: laivų manevravimą, suartėjimą, artilerinius šaudymus, radijo ryšio procedūras, priešmininę kovą, taip pat civilinio laivo konvojavimo (palydos) procedūras.

Kranto daliniai – Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba, Logistikos tarnyba, Mokymo centras, taip pat Povandeninių veiksmų komanda – atliko joms priskirtas užduotis pakeltos karinės parengties metu: vykdė karinių dalinių teritorijų sustiprintą apsaugą, įvažiuojamo transporto kontrolę, karinio transporto sustiprintą apsaugą persidislokuojant tarp karinių dalinių, sprogmenų aptikimo ir nukenksminimo pratybas.

Pratybų organizatorių vertinimu, visi užsibrėžti tikslai mokymų metu buvo pasiekti, o karių reagavimas į organizatorių suplanuotus incidentus ir provokacijas, siekiant patikrinti jų budrumą, buvo įvertintas teigiamai.

Karinio rengimo patikrinimo pratybos leidžia jose dalyvaujantiems padaliniams ne tik treniruotis atlikti įvairias užduotis, bet ir būti pasiruošusiems nedelsiant reaguoti į realias grėsmes. Pratybose dalyvaujantys kariai yra aukštos motyvacijos ir supranta užduoties svarbą prisidedant prie Lietuvos, NATO ir Europos Sąjungos išorinių sienų saugumo.

KJP informacija ir nuotraukos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close