Sporto šventė šeimas subūrė draugėn

Ketvirtadienio popietę į spalvingai papuoštą Prienų paslaugų centro kiemelį rinkosi vaikučiai su savo tėveliais ne tik iš Prienų, bet ir iš Jiezno bei  Ašmintos seniūnijų. Visus draugėn subūrė sporto šventė „Vaikystės traukinys“, skirtas tarptautinei vaikų gynimo dienai.

Susirinkusias šeimas ir svečius pasveikino Prienų paslaugų centro socialinio darbo organizatorė Inga Barkauskienė, o vėliau sveikinimo žodį tarė direktorė Aurelija Urbonienė.  Įstaigos vadovė pasidžiaugė visais susirinkusiais kartu pabūti ir pasportuoti su savo vaikais, pasivaržyti su kitomis šeimomis. Pasak direktorės, vaikas yra mūsų varikliukas, kuris užveda tolimesniam gyvenimui, priversdamas suktis, juk vaikas – tai meilė, džiaugsmas, skausmas, ašaros ir viltis. O vaikystė – nepakartojamas laikas, ir jis turi būti ypatingas kiekvienam vaikui.

Su šeimos ir tarptautinės vaikų gynimo dienos švente sveikino ir Prienų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rasa Olisevičienė ir Alytaus apskrities policijos komisariato Prienų policijos komisariato atstovė Kristina Banionienė. Pareigūnė priminė tėvams, kad vaikams reikia skirti laiko: pabūti kartu, pasivaikščioti, pasikalbėti ar pasportuoti. Juk sportas – tai sveikata, sportuodami neturime laiko nuobodžiauti ir galvoti apie pašalinius dalykus.

– Atraskime laiko vaikams, bendraukime su jais. Pagalvokime, ką mes iš jų gausime senatvėje, jeigu nieko jiems nedavėme vaikystėje. Saugokime vaikus nuo nelaimių, kurios tyko juos palikus be priežiūros, – kalbėjo K. Banionienė.

Tai svarbu dabar, kai prasideda vasaros atostogos ir vaikai ištrūksta į kelius su dviračiais, kai bėga prie upės ar ežero. Policijos atstovė priminė, kad dviračiais išvažiuoti į gatves gali ne vyresni kaip 14 metų vaikai, o jaunesnieji, sulaukę 12 metų,  gali važiuoti gatve tik turėdami dviratininko pažymėjimą. Tačiau jaunesniems vaikams saugiausia važinėtis savo kieme.

Po sveikinimo kalbų vaikai buvo pakviesti kreidelėmis ant asfalto piešti linksmą vaikystės traukinį, kurį vėliau visi „traukė“.

Netrukus šeimos skirstėsi komandomis ir pradėjo rungtyniauti tarpusavyje, o Prienų „Žiburio“ gimnazijos ansamblis, vadovaujamas Romos Ruočkienės, padovanojo gražių liaudiškų dainų pynę.

Bendra vaikučių su tėveliais šventė vyko labai linksmai, mažieji džiaugėsi, kad tėveliai yra kartu su jais, kad gali bendrai džiaugtis nors ir mažomis pergalėmis.

Tokie renginiai, kokius organizuoja Prienų paslaugų centras, čia besilankančių vaikų šeimoms yra labai svarbi bendravimo priemonė. Tik gaila, kad mes, suaugusieji, ne visada randame laiko išklausyti savo vaikus, pasikalbėti, o kartais gal ir paguosti. Nuoširdus bendravimas su vaikais yra didžiausia vertybė, kurios svarbą pajusime vėliau.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close