Šeimos gydytoja kelia sau išskirtinį tikslą: po vizito pacientas turi tapti laimingesnis ir ramesnis

Rūpestis, komunikabilumas, mokėjimas išklausyti – tokias būtinas savybes savo profesijos atstovams vardija Prienų „MediCA klinika“ šeimos gydytoja Vytautė Gorodeckienė. Ji įsitikinusi, kad efektyvų gydymą, sprendžiantį individualias problemas, galima paskirti tik tada, kai gydytoją su pacientu sieja pasitikėjimas ir stiprus tarpusavio ryšys.

„Pacientą ir gydytoją siejantis pasitikėjimas pradedamas kurti, kai gydytojas paklausia nedrąsiai į kabinetą užėjusio paciento, kaip jis laikosi ir kokiais negalavimais skundžiasi. Šis paprastas klausimas dažnai reiškia labai daug žmogui, kuris ieško supratingo ir išklausančio gydytojo“, – sako V. Gorodeckienė.

Paaiškinti ir atsakyti į visus klausimus

Gydytoja pasakoja, kad svarbu ne tik išklausyti paciento, bet ir paaiškinti jam kilusių negalavimų priežastis, o po to tai, kodėl gydymui buvo pasirinktas vienas ar kitas planas ir ką žmogus gali padaryti, kad pagreitintų sveikimo procesą.

„Vizito metu labai svarbu aiškiai ir paprastai atsakyti į visus paciento turimus klausimus. Esu tikra, kad dėl to išeidamas iš mano kabineto pacientas jaučiasi šiek tiek ramesnis, laimingesnis ir labiau užtikrintas savo ateitimi“, – pasakoja V. Gorodeckienė.

Padėti žmonėms gyventi sveikiau

Vilniaus universitete šeimos medicinos rezidentūros studijas baigusi „MediCA klinika“ gydytoja teigia, kad šį kelią pasirinko neatsitiktinai: pašaukimą medicinai jautė nuo ankstyvų dienų. Dar vaikystėje ji visiems į svečius užsukusiems giminaičiams atlikdavo pirminę apžiūrą, konsultuodavo, kaip reikėtų teisingai savimi pasirūpinti ir paskirdavo kontrolinį vizitą, kurio metu įvertindavo paciento padarytą pažangą.

Šis noras rūpintis žmonėmis ir prisidėti prie kiekvieno iš jų gyvenimo kokybės gerinimo bėgant metams tik stiprėjo, todėl V. Gorodeckienė nusprendė tapti šeimos gydytoja.

„Šeimos medicinos kryptis man buvo ir yra įdomi dėl to, kad besikreipiantys pacientai turi pačių įvairiausių nusiskundimų: nuo peršalimo iki širdies ir kraujagyslių ar endokrinologinių ligų keliamų negalavimų. Ir visa tai tik viena šio darbo sričių, šeimos gydytojai dar konsultuoja sveikos gyvensenos, vakcinavimo klausimais, dirba su įvairių ligų profilaktinėmis, sveikatos patikros programomis“, – pasakoja gydytoja.

V. Gorodeckienė priduria, jog kartais žmonių apsilankymo priežastys priklauso nuo sezoniškumo: žiemą ir rudenį daugiau peršalusių, karščiuojančių, vasaros pabaigoje – suskubusių atlikti profilaktinę apžiūrą prieš mokyklą, o pavasarį, prasidėjus sodo darbams, kreipiasi pacientai, varginami nugaros skausmų.

Tobulėti kartu su medicina

V. Gorodeckienė iki pradėdama naują gyvenimo etapą su Prienuose įsikūrusia „MediCA klinika“, patirties ir žinių bagažą pildė dirbdama Vilniaus universiteto Santaros klinikų šeimos centre ir sostinės Centro poliklinikos budinčioje gydytojų tarnyboje.


„Dirbdama sostinėje kiekvieną dieną stebėjau, kaip medicinoje atsiranda naujovių, kurios tobulina taikomus gydymo algoritmus, naudojamus diagnostinius ir terapinius metodus bei skiriamus vaistus. Pasitikėjimą užsitarnavęs šeimos gydytojas yra pirmasis, į kurį kreipiasi negalavimų kamuojamas žmogus, todėl jis turi žengti koja kojon su naujovėmis ir stengtis jas kuo greičiau pritaikyti praktikoje. Dėl šios priežasties kiekvieną dieną keliu sau tikslą toliau tobulėti, atnaujinti turimas žinias, o svarbiausia, perduoti jas pacientui“, – pasakoja šeimos gydytoja.

Dalintis patirtimi su Prienų gyventojais


Perduoti sukauptas žinias ir patirtį gydytoja pasirinko Prienų miestą ir vėlgi, kaip ir medicinos kelio atveju, neatsitiktinai. Persikėlusi gyventi į Kauną, gydytoja nusprendė ieškoti darbo Kauno rajone, keldama sau aiškų tikslą – prisidėti prie mažesniuose Lietuvos miesteliuose teikiamų kokybiškų pirminės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo.

„Kauną ir Prienus skiria vos 40 kilometrų, todėl kasdienis važinėjimas nesukelia jokių nepatogumų, ypač, kai žinau, kad suplanuotų vizitų metu galiu padėti ne tik spręsti pacientų sveikatos problemas, bet taikydama sostinėje įgytą ir nuolat atnaujinamą žinių bagažą prisidėti prie Prienų mieste teikiamų medicinos paslaugų spektro didėjimo“, – teigia V. Gorodeckienė.

Prienų „MediCA klinika“ šeimos gydytoja priduria, kad kontrolinių vizitų metu sugrįžusį gyvenimo džiaugsmą ir pažangą demonstruojantys pacientai realizuoja jos gyvenimo pašaukimą – padėti žmonėms gyventi sveikiau.

 „MediCA klinika“, Vytauto g. 40, Prienai, tel. (8 319) 60 474

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close