Kviečiame į dr. J. Kanapickaitės tapybos parodos „Kviečiu vasarą“ atidarymą

Birštono viešojoje bibliotekoje birželio 1 d., antradienį, 17.00 val. vyks dr. Jolantos Kanapickaitės tapybos darbų paroda „Kviečiu vasarą“. Jolanta Kanapickaitė (g. 1975) – mokslininkė ir menininkė. Tapybos mokėsi Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykloje (vadovė Marija Teresė Rožanskaitė), Jūratės Stauskaitės vaikų ir jaunimo dailės mokykloje. 2000 metais baigė Vizualiųjų menų magistrą (Tapyba. Vadovas Ričardas Bartkevičius), suteikta gimnazijos bei meno mokyklos dailės mokytojo kvalifikacija (vadovas prof. Jonas Gudmonas). 1999 metais apginta disertacija ir suteiktas edukologijos mokslų daktaro laipsnis. 1999 metais socialinio pedagogo magistro laipsnis. Nuo 2013 metų dirba Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo bibliotekoje, aktyviai dalyvauju tapybos parodose bei įvairiose bibliotekų veiklose.

Autorė apie tapybą: „Nuo 1993 metų kiekvieną vasarą darau individualų plenerą sau… Atrodo, kad tapydama randu tai, ko ieškau: malonumą ir laiko praradimo pojūtį. Tapymo aktas yra tarsi tai, kas išlaisvina nuo kasdienybės, ramina. Tapyba yra tarsi malonumo paieškos. Kūrybos procesas yra prieglobstis, „vieta“, kurioje nejaučiu būties slėgimo. Temas tapybai atrandu įvairiai. Jos gali gimti kaip tam tikros idėjos, kurios pasąmoningai formuojasi, „slepiasi“. Tada ieškau drobėje tinkamų sprendimų. Remiuosi savo intuicija, spontaniška spalvų kalba, vaizduote. Improvizuoju. Kartais galiu pamatyti vaizdą, kuris pakeri, užvaldo, ir tada turiu tai realizuoti, tapyti. Noriu tapyti ilgai…Visgi manau, kad tapydama jaučiuosi labai „saugi ir individuali“. Valandos praleidžiamos vienatvėje, skatina gilintis į vaizdų raišką, atsiduoti momentui, nejautrai… Tapydama išreiškiu save, jaučiu „čia ir dabar“ momentą. Galiu drąsiai teigti, kad tapyba teikia džiaugsmą, o kasdienybė ir laikas tarsi dingsta…“

Prašome turinčius viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių į renginį nevykti. Ją galėsite apžiūrėti visą vasarą mūsų bibliotekoje.

Dėmesio! Būtina laikytis karantino laikotarpiu nustatytų reikalavimų – dėvėti kaukes ir kt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close