Alytaus rajone pramogas siūlantys verslininkai įtariami mokesčių slėpimu

Įtariama, kad Alytaus rajone veikiančio pramogų parko „Tarzanija“ vadovai galėjo nuslėpti ne mažiau kaip 26 000 eurų gautų pajamų iš veiklos ir juos pasisavinti.

Ši savaitė Alytaus rajone veikiančioms apgyvendinimo, maitinimo bei pramogų paslaugas teikiančioms betarpiškai, giminystės ryšiais, susijusioms keturių įmonių vadovams bei darbuotojams įsimins ilgam. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, dirbdami kartu su kolegomis iš kitų Alytaus apskr. VPK padalinių, Marijampolės apskr. VPK bei Kauno Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais atliko 29 kratas, kurių metu paimta daugiau nei 18 000 eurų grynųjų pinigų (įtariama gautų iš neapskaitytų pajamų), kompiuteriai, mobiliojo ryšio telefonai, neregistruotas šaunamasis ginklas, USB atmintinės, atminties kortelė, kietieji diskai, buhalterinės apskaitos dokumentai, rankraštiniai užrašai. Kratas įmonių patalpose, vadovų ir darbuotojų namuose atliko didelė, daugiau nei 50 policijos pareigūnų ir kitų institucijų specialistų, komanda.

Įtarimai dėl galimai vykdytos nusikalstamos veikos pareikšti septyniems asmenims: įmonių vadovams (45 ir 25 m. moterims, 44 m. vyrui), taip pat keturioms įmonių darbuotojoms (49 m., 37 m., 37 m. ,42 m.).

Asmenims skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Alytaus apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir turto pasisavinimo (pagal LR BK 183 str. ir 222 str.). Už šias nusikalstamas veikas, didžiausia Įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Kaip sakė šį tyrimą, ir ne vieną tokio pobūdžio ikiteisminį tyrimą, kontroliuojantis Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras: „Šis ikiteisminis tyrimas žinia, visiems verslininkams, kurie bando nuslėpti, slepia ar kitaip „vagia“ iš valstybės, pelnosi iš kitų. Dažniausiai girdime, kad dėl neskaidrių mokesčių, atsakomybėn patraukiami autoservisų, garažuose automobilius tvarkantys meistrai, mėsos gaminius, daržoves, baldus gaminantys ir parduodantys verslininkai. Tai išskirtinis atvejis, kai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, įtarimai pareikšti laisvalaikio pramogas teikiančios įstaigos vadovams ir darbuotojams. Noriu pabrėžti, kad policijos bei prokurorų tikslas – nežlugdyti verslą, bet neleisti pelnytis valstybės ir kitų asmenų sąskaita. Pabrėžiu, kad atsakingai turi elgtis ir paslaugomis besinaudojantys asmenys, mokėdami už paslaugas, visais atvejais turi gauti ar negavus reikalauti apmokėjimą patvirtinančio dokumento (kvitas, sąskaita faktūra ir kt.). To nedarydamas jis sukuria terpę nesąžiningiems verslininkams „lobti“. Mokesčių slėpimas lemia mažesnes pajamas sergantiems, auginantiems vaikus, pensininkams, sąžiningiems darbuotojams. Neskaidrus mokesčių mokėjimas veda prie valstybės žlugimo.“

Alytaus apskr. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close