Eismo saugumo komisijos posėdyje priimti nutarimai

Spalio 21 d. Prienų r. savivaldybėje vyko Eismo saugumo komisijos posėdis, kuriam pirmininkavo mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė.

Posėdyje svarstyta daugiau nei dešimt klausimų.

Išnagrinėjusi Skriaudžių kaimo bendruomenės prašymą dėl kelio ženklo – rodyklės įrengimo į Skriaudžių buities muziejų, Komisija pritarė, kad valstybinės reikšmės kelyje yra reikalinga informacinė rodyklė. Pažymėta, kad Veiverių seniūnija kartu su Savivaldybės administracijos Kultūros, turizmo ir jaunimo skyriumi yra pradėję informacinės rodyklės įrengimo procesus.

Komisija pritarė Prienų gyventojo prašymui atstatyti rangos darbų metu pašalintą eismo ženklą Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ Revuonos g. dalyje (tarp namų Nr. 10 ir Nr. 16).

Prienų m. gyventojo prašymas įrengti lentelę „Neužstatyti įvažiavimo“ netoli daugiabučio namo Vytauto g. 27, kairėje pusėje, buvo atidėtas. Prienų seniūnija kartu su Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus specialistais įpareigota susisiekti su gyventoja ir įvertinti ženklo įrengimo poreikį ir galimybes.

Posėdyje nutarta atsižvelgti į seniūnijos prašymą ir įrengti kelio ženklus Nr. 333 „Stovėti draudžiama“ prie atliekų surinkimo aikštelės Vytauto g. (prie namų Nr. 20 ir 22).

Komisijos sprendimu abiejose Nemuno g. pusėse, prie sankryžos su Vytauto g.,

bus įrengti kelio ženklai Nr. 529 „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ nurodant, kad leidžiama stovėti ne ilgiau kaip 20 min.

Prienų Laisvės a. ir Vytauto g. sankryžoje (ties knygynu) numatyta įrengti geltonų zigzagų ženklinimą, draudžiantį šioje vietoje statyti automobilius.

Siekiant kompromiso dėl eismo reguliavimo teritorijoje prie Prienų ir Birštono kapinių, nutarta kreiptis į Birštono eismo saugumo komisiją dėl susitikimo ir situacijos aptarimo vietoje.

Išnagrinėjusi sodininkų bendrijos „Kalnai“ prašymą dėl kelio ženklo, draudžiančio sukti iš kelio Nr. 130 Kaunas–Prienai–Alytus į Žiogų g., panaikinimo, Komisija atkreipė dėmesį, kad ženklas pastatytas valstybinės reikšmės kelyje, todėl dar 2020 m. pradžioje buvo kreiptasi į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl nesaugaus posūkio šioje sankryžoje, kitų vairuotojams sukeliamų nepatogumų ir prašyta įrengti ištisinę liniją. Posėdyje nutarta pakartotinai kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl ženklo panaikinimo ir siūlyti įrengti ištisinę liniją su punktyrine, leidžiančia sankryžoje sukti į kairę (į Žiogų g.).

Komisija pritarė prašymui Prienų Birštono g. įrengti kelio ženklą Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“, draudžiantį motorinėmis transporto priemonėmis patekti į Prienų estradą. Atkreiptas dėmesys, kad, siekiant užtikrinti viešąją tvarką, estradoje būtinas dažnesnis policijos patruliavimas ar stebėjimo kamerų įrengimas.

Pritarta Prienų seniūnijos prašymui įrengti perėjų apšvietimą prie „Ąžuolo“ progimnazijos ir „Žiburio“ gimnazijos bei „Revuonos“ pagrindinės mokyklos.

Šiuo metu jau yra atlikti viešieji pirkimai Dariaus ir Girėno g. esančios pėsčiųjų perėjos apšvietimui įrengti. Komisija rekomendavo įrengti kryptinį apšvietimą perėjose prie ugdymo įstaigų ir Kęstučio g.

Komisija pritarė, kad Prienų mieste, Tyliojoje gatvėje, prie namų Nr. 5 ir Nr. 2, yra būtina įrengti perėjas, vadovaujantis Pėsčiųjų perėjų įrengimo taisyklėmis. Komisijos narių nuomone, Prienų mieste ir kitose rajono gyvenvietėse yra ir daugiau perėjų, neatitinkančių statybos techniniuose reglamentuose nurodytų normų, todėl rekomenduota, esant galimybei, jas pertvarkyti.

Klausimas dėl galimybės darbo dienomis nuo 7.00 iki 8.00 val. įrengti vienos krypties eismą Kęstučio g. dalyje tarp Valančiaus ir Basanavičiaus g., buvo atidėtas. Rytais šioje gatvėje situacija būna sudėtinga dėl didelio automobilių srauto bei vienoje gatvės pusėje pastatytų automobilių. Komisija nutarė kartu su „Ąžuolo“ ir „Žiburio“ mokyklomis išanalizuoti situaciją ir kitame Eismo saugumo posėdyje priimti sprendimą.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close