Kazlų Rūdos atstovai vyko į Laisvės kelią

Rugpjūčio 23-iąją, minint istorinio Baltijos kelio 31-ąsias metines, prie 50 tūkst. lietuvių į gyvąją Laisvės kelio grandinę, skirtą palaikyti Baltarusijos žmonių laisvės ir demokratijos siekiui, prisijungė ir keliasdešimt Kazlų Rūdos savivaldybės gyventojų.

Į Laisvės kelio akciją, surengtą „Laisvės TV“ iniciatyva, mūsų krašto atstovai vyko tiek savarankiškai, tiek užsakytu autobusu, kurio nuomą apmokėjo Kazlų Rūdos savivaldybės verslininkų klubo atstovai. Bendrą Kazlų Rūdos savivaldybės žmonių vykimą į Laisvės kelią organizavo savivaldybė drauge su Kultūros centru. Į kelionę kazlųrūdiečius išlydėjo savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro atstovės, patikrinusios keleivių sveikatą, o apsaugos priemones – veido kaukes ir vienkartines pirštines skyrė savivaldybė.

Pasako vieno iš išvykos į Laisvės kelią organizatorių, savivaldybės mero pavaduotojo Mariaus Žitkaus, Kazlų Rūdos atstovai Laisvės kelyje nusiuntė nuoširdžią palaikymo žinutę Baltarusijos tautos laisvės siekiui. „Buvo gera matyti į šią istorinę kelionę vykstančias kazlųrūdiečių šeimas, vaikus, jaunimą, suaugusius ir senjorus, kurie Laisvės kelyje šiltai ir vieningai susikibo rankomis“, – išvykos įspūdžiais pasidalino M. Žitkus. Pasak mero pavaduotojo, kelionėje netrūko nuotykių – ties Elektrėnais sugedo autobusas, dėl ko renginio paskirto organizatorių sektoriaus taip ir nepavyko pasiekti. „Tačiau prieš 19 val. sustojome kilometrinėje automobilių spūstyje ir pėsčiomis pasiekėme Minsko plentą, kuriame drauge su daugybe žmonių vieningai sugiedojome Lietuvos himną ir išreiškėme nuoširdų palaikymą baltarusių tautai“, – sakė M. Žitkus.

Nuotrauka – Marius Turauskas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close