Nustatytas aštuntas COVID-19 atvejis, meras prašo gyventojus išlaikyti rimtį ir elgtis atsakingai

Rugpjūčio 4 d. Prienų r. savivaldybėje užfiksuotas jau aštuntas užsikrėtimo COVID-19 infekcija atvejis, siejamas su tuo pačiu židiniu – prieš savaitę vykusia ekskursija. Iš aštuonių susirgusiųjų septyni – Išlaužo seniūnijos gyventojai, vienas – Prienų miesto. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras vykdo šių atvejų epidemiologinį tyrimą: apklausia asmenis, aiškinasi užsikrėtimo aplinkybes, sąlytį turėjusius asmenis bei kitą epidemiologiškai svarbią informaciją. 

Mieli krašto gyventojai, galimai yra ir daugiau atvejų, ypač besimptomių, todėl nėra kito būdo išvengti infekcijos plitimo ir ją suvaldyti, kaip saugotis patiems ir saugoti kitus. Labai prašau visų  įstaigų,  įmonių ir organizacijų bei visų gyventojų atsakingai vertinti galimas rizikas. Laikykitės visų oficialių Sveikatos apsaugos ministerijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ir sveikatos specialistų rekomendacijų. Svarbiausia – riboti fizinį kontaktą, laikytis saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo, dėvėti veido apsaugos priemones, plauti rankas.  Virusui paveikesni yra vyresnio amžiaus asmenys, ypač sergantys ir papildomomis lėtinėmis ligomis, todėl, gerbiami senjorai, – į visas įstaigas eikite tik tada, jei neturite jokios kitos galimybės išspręsti savo reikalų telefonu ar elektroniniu paštu. Į parduotuves eikite ne tik su veido kaukėmis, bet ir pirštinėmis, naudokitės dezinfekcinėmis priemonėmis.

Mieli krašto žmonės, nors viešieji renginiai nėra stabdomi, kol situacija savivaldybėje nesuvaldyta, apgalvokite savo dalyvavimą renginiuose, ypač uždarose patalpose.

Kviečiu išlaikyti rimtį, bet tuo pat metu ir būti budrius, saugoti save ir aplinkinius.

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close