Prienų rajono Vietos veiklos grupės ataskaitiniame susirinkime aptarti aktualūs klausimai

Liepos 17 d. Prienų KLC vyko pakartotinis Prienų rajono Vietos veiklos grupės (Prienų r. VVG) narių ataskaitinis susirinkimas.

Prienų rajono VVG pirmininkė Virginija Žliobienė supažindino su 2015–2023 m. vietos plėtros strategija, kuri buvo pradėta įgyvendinti 2016 m. vasario mėnesį. Iš viso projektams ir administravimui buvo skirta paramos už 2,2 mln. eurų. Strategija parengta pagal du prioritetus. Pirmasis prioritetas – patrauklios aplinkos verslui ir darbo vietų kūrimas, socialinės įtraukties didinimas, vietos gyventojų kokybės gerinimas. Antrasis prioritetas – socialinio aktyvumo skatinimas, bendruomeniškumo ugdymas ir socialinės atskirties mažinimas.

V. Žliobienė apžvelgė atskirus prioritetus, skirtą, panaudotą ir likusią paramą, įvardijo jau įgyvendintus, dar įgyvendinamus ir naujai teikiamus projektus.

Ragindama rašyti naujus projektus ji sakė, kad projektų rašymui nesamdys konsultantų, nes jau „pasimokė“, kad ne visada galima konsultantais pasitikėti. Pasak V. Žliobienės, patys bendruomenių aktyvistai jau turi patirties rašyti projektus ir geriau už konsultantus žino, kokias veiklas planuoja vykdyti. Ji pažadėjo, kad prireikus sulauks vietos specialistų pagalbos.

V. Žliobienė priminė, kad nuo liepos vidurio projektams skiriamas ne 30, bet 50 proc. avansas.

Ji pakvietė rugpjūčio 13 d. dalyvauto teritorinio projekto „Dzūkijos piliakalnių kelias“ baigiamajame renginyje. Pasidžiaugė, kad kaip tik šią dieną, kai vyksta susirinkimas, vyksta ir pirmasis teritorinio bendradarbiavimo projekto „Kartos kartu“ renginys Joniškyje, kuriame dalyvauja dešimt Prienų VVG atstovų. Rugsėjo mėnesį šio projekto renginys vyks Prienuose.

VVG pirmininkė pasidžiaugė, kad Žemės ūkio ministerija birželio mėnesį paskelbtoje LEADER vietos veiklos strategijų įgyvendinimo pažangos tarpinio vertinimo rezultatų apžvalgoje Prienų r. VVG rezultatai – puikūs. Buvo vertinama VPS įgyvendinimo pažanga ir VPS numatytų rodiklių (fizinių, finansinių bei proceso) pasiekimai. Prienų r. VVG pagal finansinio rezultatyvumo pažangą pasiekusi 55,7 proc. nuo pirminio tikslo yra penktoje vietoje, pagal darbo vietų kūrimą – trečioje (91,8 proc.), o pasiekusi 59,38 proc. pagal fizinio rezultatyvumo pažangą, gerokai viršija vidurkį.

Prienų r. VVG veiklos bei finansinei ataskaitoms buvo pritarta vienbalsiai.

V. Žliobienė negausiai susirinkusiems susirinkimo dalyviams priminė ir apie nario mokesčio mokėjimą.

Buvo gautas Noreikiškių kaimo (prie Juodžio ežero) bendruomenės prašymas priimti jų bendruomenę į Prienų r. VVG. Per karantiną susikūrusi bendruomenė nori bendrauti ir bendradarbiauti, semtis patirties. Šios jaunos bendruomenės veiklą ir planus pristatė jos pirmininkas Vytenis Černius. Pasak pirmininko, jų negausi, bet energinga bendruomenė turi daug minčių ir idėjų, iš kurių svarbiausios – atgaivinti kultūros paveldo objektus, senuosius amatus. Balsų dauguma bendruomenė tapo Prienų r. VVG nare.

Toliau gražinti Prienų kraštą, nepristigti idėjų ir energijos susirinkusiesiems linkėjo Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja L. Jakinevičienė ir administracijos direktorė J. Zailskienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close