Prancūzų ugniagesiai suvaldė šįryt kilusį gaisrą Nanto katedroje

Prancūzijos ugniagesiai šeštadienį gesina gaisrą gotikinėje katedroje vakariniame Nanto mieste.

Pasak vieno merijos pareigūno, gaisras kilo paryčiais Šv. Petro ir šv. Pauliaus katedroje, o jo priežastis dar nenustatyta. Valdininkas pageidavo likti anonimas, nes neturėjo leidimo viešai komentuoti incidentą.

Prancūzijos televizijos reportažuose matyti, kaip pro pagrindinius vitražus tarp XV amžiaus katedros dviejų bokštų veržiasi juodi dūmai. Bažnyčia taip pat buvo apgadinta per rimtą gaisrą 1972 metais.

Kiek vėliau ugniagesiai paskelbė suvaldę gaisrą ir nurodė, kad padarytos žalos negalima lyginti su pernai įvykusiu gaisru Paryžiaus Dievo Motinos katedroje. Tąsyk liepsnos prarijo viduramžių paminklo stogą ir smailę, o pats pastatas vos nesugriuvo.

„Žala padaryta pirmiausia vargonams, kurie atrodo visiškai sunaikinti. Jų platforma labai nestabili ir gali įgriūti“, – spaudos konferencijoje priešais Nanto katedrą sakė regiono ugniagesių vadovas generolas Laurent’as Ferlay (Loranas Ferlė).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close