Šilumos siurbliai oras-vanduo: norintiems gyventi ekologiškai ir ekonomiškai

Kiekvieną dieną populiarumas Lietuvoje renkantis geotermines namų apšildymo alternatyvas tampa vis didesnis. Lietuviai nori ne tik gyventi tvariau su gamta, tačiau taip pat džiaugiasi, kad tokių sistemų išlaikymas kainuoja labai pigiai ir kartą investavus daugiau nebeteks skirti didelių investicijų namų apšildymui.

Kainos variacijos

Ypač vertinamos šilumos siurbliai oras-vanduo kainos, kurios kasdien krenta. Taip pat valstybė kartu su Europos Sąjunga teikia finansavimą fiziniams asmenims, kurie nori gauti paramą įrangai įsigyti. Paramos dydis maksimaliai siekia net 14 500 eurų, tad ieškantiems kažko inovatyvaus, tačiau pigaus – tai puikus pasirinkimas.

Veikimo principas

Šilumos siurbliai oras-vanduo veikia tarsi šaldytuvas, tačiau atvirkštiniu principu. Taigi, imdamas orą jis jį ne atšaldo, tačiau pašildo. Tiesa, būtent šio tipo siurbliai vertinami todėl, kad jie gabus ne tik pašildyti orą, tačiau taip pat ir vandenį.

Oras-vanduo šilumos siurbliai labiausiai tinka derinant su grindiniu šildymu. Galima montuoti ir prie radiatorių, tačiau tokiu atveju jie turi būti didesni nei standartas, tad atrodo ne taip estetiškai.

Privalumai, kurie paskatins įsigyti sistemą

Kalbant apie šilumos siurblius apskritai – galima išskirti labai daug privalumų, kurie turėtų paskatinti jus išbandyti ir mėgautis. Tai ne tik investicija, kuri tarnauja ilgai, atsiperka, tačiau ir visiškai Jūsų priežiūros nereikalaujanti įranga. Žinoma, papildomai galima pabrėžti ekologiškumo niuansus, kurie ir paskatino inžinierius ieškoti pigesnių ir gamtai draugiškesnių apšildymo būdų.

Tinkamiausios sistemos pasirinkimas

Kadangi rūšių daug, o kiekviena iš jų skiriasi savo charakteristikomis – siūlome pasikliauti ekspertų patarimais, kurie įvertinę ne tik kiekvieno asmens poreikius, tačiau taip pat ir būsto savybes – gali padėti pasirinkti tinkamiausią sistemą.

Šiuo metu gana populiarus pasirinkimas yra SMART tipo sistemos. Jos gali būti jungiamos, išjungiamos bei koreguojamos ne tik nuotoliniu būdu naudojantis mobiliuoju telefonu, tačiau galima ir nustatyti programas, kurios patys automatiškai reguliuoja šilumos intensyvumą priklausomai nuo to – koks konkrečiu metu yra oras. Patogu? Labai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close