Darbą policijoje iškeitė į unikalaus taksi projekto įgyvendinimą

dav

Jau beveik mėnuo, kai Prienuose taksi paslaugas pradėjo teikti individuali įmonė „Asidus“, save pristatanti naujo požiūrio įmone, kuri daugiausiai dėmesio skiria kliento norams ir paslaugų kokybei.

Verslo pradžia – su valstybės parama

Įmonės savininkas – prieniškis, šiuo metu Liepalote gyvenantis 27-erių Mindaugas Šalčius. Jis penkerius metus dirbo policijos patruliu Kaune, iš jų trejus – mobiliajame būryje, o naujos veiklos ėmėsi nusprendęs išbandyti save versle. Iš pradžių planavo imtis kitokių veiklų, bet vėliau nusprendė teikti taksi paslaugas, nes pastebėjo, kad Prienuose ir Birštone šios paslaugos tiekėjų beveik nėra, o esamų paslaugų kokybė – labai prasta: automobiliai seni, neišvaizdūs, pavėžėjai dirba tik dienomis, o nuo metų pradžios pasikeitus įstatymams, jau ir nelegaliai.

Tiesa, pradžia nebuvo itin sklandi, nes Mindaugui palikus tarnybą policijoje teko „paragauti“ ir bedarbio duonos. Tačiau tai atnešė ir didelę finansinę paramą – jaunas bedarbis iš Užimtumo tarnybos projekto „Būk verslus“ gavo solidžią paramą verslo pradžiai ir, pridėjęs šiek tiek savo lėšų, įsigijo naują automobilį „Volkswagen Touareg“.

Ir įmonės pavadinimas „Asidus“ pasirinktas neatsitiktinai. Mindaugo teigimu, jis norėjo, kad pavadinimas nuolat primintų, koks turi išlikti gyvenime – atkaklus, o „assiduis“ išvertus iš lotynų kalbos ir reiškia „atkaklus“.

Šventinėmis dienomis užsakymų buvo daugiau, nei galimybių juos įvykdyti

„Koks yra statistinis mūsų keleivis, dar sunku pasakyti, nes turime per mažai patirties. Pradėjome dirbti prieš šventes, tuomet didžiuma keleivių buvo su pirkiniais iš parduotuvių į namus grįžtančios vidutinio ir vyresnio amžiaus moterys. Švenčių dienomis dauguma keliavo iš namų į svečius arba atgal. Pirmąją šių metų dieną darbą baigėme paryčiais, o pailsėję pratęsėme po pietų, kai namo susiruošė ilgiau svečiuose užsibuvusieji“, – pasakojo Mindaugas.

Pasikeisdami jie dirba dviese su tėčiu Juozu dviem automobiliais. Šventinėmis dienomis užsakymų netrūko, net nespėjo visiems norintiems padėti, bet nurimus šventiniam šurmuliui, klientų sumažėjo.

Taksi įmonės savininko teigimu, nuolatinių klientų poreikiai jau aiškėja: gan dažnai tenka vyresnius ar neįgalius žmones vežti į gydymo įstaigas, nemažai keleivių gyvena kaimuose, pro kuriuos nevažiuoja joks autobusas. Pasak Mindaugo, klientus jau teko vežti ir į tokias vietas, kur be visureigio nenuvažiuosi, todėl labai džiaugiasi, kad dar prieš pradedant veiklą tokias galimas situacijas buvo numatę ir įsigijo ne tik erdvų bei patogų, bet ir didesnio pravažumo automobilį.

Per trumpą laiką spėjo ne tik nuolatinių klientų, bet ir įdomesnių patirčių įgyti. Vienai moteriškei ne tik parvežė ir į namus nunešė naują televizorių, bet jį ir prijungė, kanalus nustatė. Jau turi ir skolininką – parvežus „pašventusį“ vyriškį namo, paaiškėjo, kad jis neturi grynųjų.

„Jis žadėjo rytoj atnešti skolą. Tebelaukiam…“, –- juokėsi Mindaugas, pasakodamas apie pirmąją „finansinę auką“, kuri, laimei, buvo minimali.

Mindaugas džiaugiasi, kad dar neteko susidurti su agresyviai nusiteikusiais ar neramumus automobilyje keliančiais klientais. Tačiau, žinodami kolegų kituose miestuose patirtį, turi pasiruošę apsaugos priemonių – ašarinių dujų purkštukų. Visgi tikisi, kad kraštutinių priemonių panaudoti niekada neteks.

Nors po švenčių klientų antplūdžio neliko, bet Mindaugas ir Juozas spėjo įsitikinti, kad žmonėms jų paslaugos reikalingos. Pirmiausia dėl to, kad jie dirba legaliai ir yra patikimi, teikia daug papildomų paslaugų, yra lankstūs ir daug dėmesio skiria teikiamų paslaugų kokybei.

Darbas paprastas – nuvežti žmones į pasirinktą vietą

Taksisto darbas, atrodo, paprastas – nuvežti žmones į jų pasirinktą vietą. Įmonės „Asidus“ savininko manymu, galima tą darbą atlikti minimaliai teisingai, galima ir komfortiškai bei saugiai. Jų automobilis erdvus, pritaikytas vežti vaikus, veikia belaidis internetas (Wi-Fi), važiuojantiems toliau ir norintiems kelyje pailsėti siūloma kelioninė kaklo pagalvė, ausų kištukai. Pasirenkamas trumpiausias, greičiausias arba kliento nurodytas maršrutas.

Automobilyje yra įmontuotas taksometras bei kvitus spausdinantis kasos aparatas, todėl klientai moka nustatytą kainą. Skaitiklis suktis pradeda įsėdus klientui. Dieną kilometro kaina – 1 euras, naktį (nuo 22 val. iki 6 val.) – 1,70 euro, švenčių dienomis – 1,50 euro. Įlipimo mokestis – 0,50 euro. Šiuo metu yra taikomos 30 proc. nuolaidos. Kol kas atsiskaityti galima tik grynaisiais pinigais, tačiau jau kitą savaitę atsiras galimybė atsiskaityti ir mokėjimo kortele.

Norintys būti garantuoti, kad vakare po šventės tikrai bus parvežti namo, taksi paslaugą turėtų užsisakyti nors prieš dieną.

Teikiama ir daugiau papildomų paslaugų: pasitikimas oro uostuose, stotyse ir kitose įstaigose, parvežimas iš kito Lietuvos miesto, automobilio pargabenimas su vairuotoju, vaikų vežimas į mokyklą ir iš jos, automobilių techninė pagalba kelyje, automobilio užvedimas (su „krokodilais“), sugedusio automobilio tempimas su trosu, maisto pristatymas iš kavinių ar restoranų ir t. t. Teikiamos ir kurjerio paslaugos. Mindaugas su Juozu gali pervežti ne tik smulkias siuntas ar korespondenciją, bet žadėjo, kad prireikus ir močiutės išvirtų karštų cepelinų puodą anūkams greitai pristatys. Galima taksi užsisakyti ir visam vakarui ar dienai ir nesirūpinti vairavimu. Už fiksuotą kainą bus pasirūpinta jūsų kelionės pradžia ir pabaiga, o vairuotojai lauks tiek, kiek reikia.

Įmonės savininko Mindaugo teigimu, dar šiais metais pradės veikti ir nauja įmonės paslauga – Asidus Logistics, ji bus skirta kiekvienai įmonei, kuri nori dirbti efektyviau bei būti arčiau savo klientų.

IĮ „Asidus“ jau yra sudariusi sutarčių su maitinimo ar nakvynės paslaugas teikiančiomis įmonėmis ir planuoja, kad jų bus ir daugiau. Netrukus jie bus pastebimi ir internetinėje erdvėje – atsiras internetinis puslapis ir feisbuko paskyra, o kol kas ieškokite taksi stotelėje, esančioje prie Vytauto gatvės 18 namo Prienuose, arba telefonu +370 650 02222.

dav

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close