Duris atvėrė renovuotas Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centras

Gruodžio 13 dieną Stakliškėse buvo švenčiamos netgi trys šventės. Čia įžiebta Stakliškių šventinė eglutė, vėl atvertas renovuotas kultūros ir laisvalaikio centras (KLC) bei išdalinti tradiciniai baltieji angelai už kultūros rėmimą ir puoselėjimą Stakliškių krašte.

Šventė prasidėjo centrinėje Stakliškių aikštėje, kurioje miestelėnai bei svečiai kartu su Kalėdų Seneliu įžiebė šventinę eglutę. Mažiausieji stakliškiečiai, nepabūgę stipraus vėjo, ne tik džiaugėsi eglutės grožiu, bet ir pramogavo, šoko ir žaidė su Kalėdų Seneliu.

Visiškai sutemus ir įsižiebus gatvės žibintams visi skubėjo į greta esantį Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centrą, prie kurio visus pasitiko jo vadovė Asta Keblikienė. Atnaujinto kultūros centrą įėjimą saugojo raudona juostelė, kurią perkirpo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir administracijos direktorė Jūratė Zailskienė.

Visus įžengusius į baltai nušvitusius kultūros ir laisvalaikio namus sveikino meno kolektyvai.

Renovuotas kultūros ir laisvalaikio centras visiškai pakeitė savo vidinį apdarą. Ilgus metus svečius ir šeimininkus centras pasitikdavo raudonomis, plytinėmis, ne vieną dešimtmetį skaičiavusiomis sienomis, šįkart nuolat karaliavusi tamsa beveik išnyko, visos patalpos pabalo, pasidarė jaukios ir šiltos.

Kultūros ir laisvalaikio centro scenoje nušvito dar viena šventinė eglutė, kuri puikiai derėjo su šventišką nuotaiką keliančiomis raudonomis salės kėdėmis. Tiesa, raudonos kėdės čia atgabentos laikinai. Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centre žiūrovams numatyta pastatyti juodas kėdes, kad jos derėtų prie visų Prienų krašte atnaujinamų ir gedulinėmis spalvomis dažomų savivaldybei priklausančių pastatų. Juodos kėdės, manoma, puikiai derės prie pilkų grindų bei niūriai pilkų dizaino detalių.

Tačiau šventinė nuotaika visų svečių širdyse sukūrė spalvingesnį vakarą, kurio metu Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro direktorę bei meno kolektyvus sveikino Prienų rajono savivaldybės atstovai, Stakliškių seniūnė Nijolė Ivanovienė su visa seniūnijos komanda, Veiverių, Balbieriškio, Jiezno kultūros ir laisvalaikio centrų vadovės bei Prienų KLC direktorės pavaduotoja kultūrinei veiklai, nuolatinės bendradarbės – Stakliškių gimnazijos atstovės, nuolatiniai rėmėjai – UAB „Lietuviškas midus“ direktorius Egidijus Valiukevičius ir miškininkas, vienas iš Prienų krašto krepšinio klubo steigėjų Aurimas Bartuška, taip pat Stakliškių krašto bendruomenės atstovai. Ilgų metų ir rasti daugiau laiko savo veiklai linkėjo LR žemės ūkio ministras Andrius Palionis, juokais tyliai, kad neišgirstų kitų KLC vadovės, pridurdamas, jog atnaujintas Stakliškių KLC jam yra pats gražiausias.

Atnaujintą Stakliškių KLC pašventino Stakliškių klebonas Gediminas Mieldažis.

Po sveikinimų prasidėjo tradicinis padėkos vakaras „Po angelo sparnu“. Šįkart baltieji angelai išdalinti prie renovacijos prisidėjusiems savivaldybės atstovams, rangovams bei kultūrinę veiklą šiemet sustiprinusiems Stakliškių jaunuoliams. Po apdovanojimų atnaujintoje scenoje nuskambėjo ir pirmasis koncertas – styginių kvarteto „Music Atelier“ ir Lietuvos džiazo dainininkės, kompozitorės, grupės „The Ditties“, vokalinio dueto „Social Call“ narės Rūtos Švipaitės kompozicijos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close