Antradienį, Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos aktų salė pražydo gausybe gėlių žiedų. Čia vyko 95-ojo mokyklos gimtadienio paminėjimas.

95 metai yra solidus amžius, solidžiai jis buvo ir minimas. Scenoje skambėjo mokinių dainos, eilės. Susirinkusius svečius džiugino vaikų šokiai. Minint svarbų jubiliejų prisimenama istorija: kas išgyventa, kas užgyventa.

Liko tik penkeri metai iki istorinio amžiaus. Pastaraisiais metais pirmoji Prienuose atverta mokykla patyrė daug pertvarkų. Po Nepriklausomybės atkūrimo kaip ir kiekviena mokykla patyrė įvairių skausmingų išbandymų. Net ir šį gimtadienį supa liūdesio aura. Vidurinį išsilavinimą teikianti ugdymo įstaiga, šiemet prasiplėtusi ir patalpomis, ir mokytojų bei mokinių skaičiumi, nuo kitų metų atsisveikins su galimybe išleisti savo paruoštus mokinius į aukštąsias mokyklas. 96-asis gimtadienis bus švenčiamas jau „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje. Tai, žinoma, liūdina. Uždaromų mokyklų šmėkla vis dar sklando tarp Prienų rajono mokyklų.

Jubiliejinis 95 metų gimtadienis. 9 dešimtmečiai – 9 direktoriai. Šis gimtadienis unikalus ir tuo, kad jame galėjo dalyvauti net 3 mokyklos direktoriai. Antradienio pavakarę „Revuonoje“ susitiko trys brandūs, ilgai mokyklai vadovavę direktoriai. Juozapas Andriulis – vienas iš jų. Iš jo lūpų besiliejanti gyva istorija, rodės, neturi pabaigos. Jos ir nėra. Mokykla, nors ir taršoma atšiaurių vėjų, tobulėja, auga. J. Andriulis, nors vėliau ir iškeitęs „Revuoną“ į Specialiąją mokyklą-internatą, džiaugėsi, kad mokykla nuolat gražėja.

Šią popietę visam mokyklos kolektyvui bei svečiams papasakoti apie mokyklos gyvenimą, pamokas, mokytojus daug galėjo ir ne per seniausiai mokyklos direktorės kėdę apleidusi Irena Vincekienė. Jos kalboje buvo prisimintos džiugios ir nelabai malonios mokyklos pamokos, projektai, geru žodžiu buvo paminėti mokytojų darbai.

Trečioji direktorė – šiandieną mokyklai vadovaujanti Ilona Balčiukynienė. Šie mokslo metai jai nebuvo lengvi, tačiau jos akyse žėrėjo džiaugsmas ir energija. Šios energijos nuolat pakrauna ir mokyklos rėmėjai, kurių šį vakarą čia buvo labai daug. Gėlių puokštės, sveikinimai, dovanos. Ir tai nebuvo pabaiga. Tai buvo pradžia. Pradžia naujų mokyklos metų.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close