Kokių priemonių reikėtų imtis, kad išvengtume gaisrų?

Veronika

Turiu namie dūmų detektorių, kaip reikalaujama, bet tikiu, kad neprireiks. Manau, gaisrai kyla dėl žmonių neatsakingumo ir aplaidumo. Jei karštus pelenus supila ten, kur šalia padėti degūs daiktai, ar nuorūkas mėto kur papuola, krosnių neprižiūri, kaminų nevalo, tai ir kyla gaisras. Tokių gaisrų tikrai galima išvengti.

Arūnas Kazakevičius

Dauguma gaisrų kyla dėl žmonių neatsakingumo ir netvarkingumo – miške palieka stiklo šukes, kurios įkaista ir uždega sausą žolę, per automobilio langus mėto degančias nuorūkas, neprižiūri krosnių, nevalo dūmtraukių. Esu matęs ir besikūrenančią krosnį be durelių. Tai kiek trūksta iki nelaimės? Dūmų detektoriai, žinoma, gerai – nuo nevalyvumo neapsaugos, bet dūmus pajus ir užkauks. Įsitikinom, kad kaukia garsiai.

Indrė Rinkevičienė

Svarbiausia – elgtis atsakingai: kai sausra, miške nemėtyti nuorūkų, nekūrenti laužų, namie prižiūrėti krosnis ir dūmtraukius, nedeginti žolės. Nuolatiniai perspėjimai ir įvairios prevencinės priemonės tikrai yra veiksmingos, todėl jos turi vykti nuolat. Ir dūmų detektoriai reikalingi, ypač tuose namuose, kur yra vaikų ar gyvena senyvi žmonės.

Danutė

Manau, kad pagrindinė gaisrų priežastis – netvarkingumas. Susitvarkykime namus, elkimės protingai ir nei nuo krosnies, nei nuo elektros instaliacijos gaisras nekils. Kartais tikrai didelių investicijų nereikia – juk krosniai suremontuoti dažnai užtenka tik molio. Gal tik nuo žaibo sunkiau apsisaugoti.

Vitalija Vainauskienė

Pirmiausia patys žmonės turi būti sąmoningi – pavasarį nedeginti žolės, nemėtyti nuorūkų, atsakingai elgtis miške, prižiūrėti krosnis. Manau, kad pamažu žmonės keičiasi – ir prevencinės priemonės padeda, ir apskritai jaunimas elgiasi atsakingiau. Jei dūmų detektoriai būtų privalomi visuose namuose, tikrai sumažėtų žuvusiųjų namuose skaičius ir turtą išsaugotume – jei signalas paties žmogaus nepažadins, tai gal namiškiai, kaimynai išgirs. Ne veltui sakoma: pats saugokis, tai ir dievas padės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close