Mintimis dalijasi praeiviai. Ar nemanote, kad politikoje dalyvauja per mažai moterų?

Šarūnas Matulevičius

Politikoje reikia vyrų ir moterų, bet moterų galėtų būti ir daugiau nei dabar, nes vyrai galvoja vienaip, moterys – kitaip, tad bendri sprendimai būtų geresni. Mes patys mažai moterų išrenkame, nes gal nepasitikime. Aš manau, kad moterys gali būti geros įvairių sričių specialistės, net geresnės už vyrus. Tik nuo seno susiformavusi nuostata, kad politika ir valdžia – ne moterų reikalas.

Adelė Juozaitienė

Manau, kad politika labiau tinka vyrams, jų galvos geresnės, jie visur labiau tinka. Rinkdamasi tarp vyro ir moters, aš pirmiausia rinkčiausi vyrą, o moterį tuo atveju, jei ji man atrodytų daug protingesnė už vyrą. Tačiau manau, kad pirmiausia reikėtų senus politikus pakeisti jaunais. Pensininkai tegul eina anūkų auginti, o jauni – politikuoti.

Odeta Slavėnienė

Manau, kad politikoje moterų turėtų būti daugiau, nes jos išradingesnės, daugiau mąsto. Mes patys turime daugiau moterų rinkti, labiau jomis pasitikėti. Jei moteris yra to verta, nusipelniusi, už ją balsuoja, negali būti jokios diskriminacijos, tačiau nustatytas procentas, kiek moterų turi būti Taryboje, Seime ar kituose renkamuose postuose. Aš nemanau, kad renkantis už ką balsuoti, atsižvelgiama į lytį.

Česlovas

Užtenka moterų politikoje tiek, kiek yra. Vyrų turi būti daugiau, nes jų smegenys kitaip veikia nei moterų. Moterų vienas pusrutulis sukasi į vieną pusę, kitas – į kitą, o vyrų – abu į tą pačią pusę, todėl, jei vyro galva protinga, jis viską gali padaryti. Moterys – labai užsispyrusios, labai įrodinėja savo tiesas. Geriau būtų, jei moteris, vyro padedama, labiau rūpintųsi šeima, vaikais, o politiką paliktų vyrams.

Regina

Moterys daug praktiškesnės, išradingesnės už vyrus, jos geriau susitvarkytų politikoje, tačiau vyrai nenori joms užleisti savo pozicijų. Dažnai moterys visa galva pranašesnės už vyrus, tik daugeliui atrodo kitaip. Kadangi politika – „nešvarus reikalas“, nenorėčiau, kad mano artima pažįstama ten murkdytųsi, bet apskritai politikoje turi būti daugiau moterų, gal net tiek pat, kiek ir vyrų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close