Prienų TT jaunimo lygos nariai nestokoja nei norų, nei darbų, nei svajonių. Besiplečiantis narių ratas, gausėja ir pasiūlymais ir pageidavimais ir gerais patarimais.

Minėdami Jaunimo solidarumo dieną, visi susirinko prie Ašmintos seniūnijoje esančio Žarijų piliakalnio, čia jaunimas darbavosi iš peties. Turbūt ne tik skaisti saulutė, mažųjų atžalų šypsenos kėlė gerą ir darbingą nuotaiką, bet ir noras susitekti prasmingiems darbams. Įpusėjus dienai piliakalnį buvo sunku pažinti.

Susirinkęs jaunimas turėjo įveikti ne tik stačius piliakalnio šlaitus, bet ir kraštovaizdį dengiantį laukinių rožių lauką. Prie tvarkymo darbų prisijungė Prienų miškų urėdija, Ašmintos seniūnija, kurios parūpino ne tik krūmynams pjauti skirtos technikos, bet ir darbuotojų galinčių padėti. Kartu su jaunimu piliakalnį valė ir Prienų r. savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė.

Piliakalnis datuojamas I tūkstantmečio pabaigai – II-ojo pradžiai. Dar 1953-1971 metais atliktais archeologiniais tyrinėjimais, piliakalnio papėdėje rasta senovės gyvenvietė, kurioje atkasti molio dirbiniai saugomi Lietuvos nacionaliniame muziejuje. Per paskutinius metus vis bandoma šį istorijos paminklą apsaugoti nuo gamtos, ardančios ir viršukalnę ir papėdes.

Prienų lygos skyriaus pirmininkas Mantvydas Prekevičius ir šios akcijos koordinatorė Jolanta Kustrina sakė, kad piliakalnio tvarkymas, kaip ir dalyvavimas akcijoje ,,Darom“, taps tradicija.

Jaunimas prisidėjo ir prie juostos, skirtos Prienų miesto vardo 510-osioms metinėms paminėti audimo. Jie džiaugėsi ne tik prisilietę prie senojo amato, bet ir prisidėję prie šios miestui skirtos dovanos kūrimo. Jolanta ir Kristina džiaugėsi, kad vienas iš jaunesniųjų narių – Povilas, taip pat greitai įsisavino audimo vingrybes ir niekuo nenusileido moteriškoms rankoms.

Prieš pradedant vasaros darbus ir poilsį, susirinkę Kauno, Alytaus ir Prienų jaunimo lygos skyrių nariai aptarė nuveiktus darbus, bei ateities planus. Šis susitikimas įvyko Briuselyje, kuriame jaunimo lygos nariai susipažino, ne tik su skyrių veikla, bet ir su Europą valdančiomis struktūromis, bei miestu, turtingu gilia senove ir garsia istorija.

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close