Kol augmenija dar nesulapojo ir gamtoje vyrauja pilkos spalvos, pakeles ir pamiškes „puošia“ šiukšlynai. Iš po žiemos marga panorama atsivėrė Naudžiūnų miškelio pradžioje (privatus miškas), prie Siponių – Puzonių kelio sankryžos.

Visi turime konteinerius – vienus stiklo, plastiko ir metalo atliekoms, kitus – mišrioms. Tačiau niekaip nesugebame išsaugoti švarios aplinkos, tvarkingų viešųjų erdvių. Negi reikia visur statyti vaizdo stebėjimo kameras ar turėti patruliuojantį aplinkos apsaugos ar policijos pareigūnų patruliuojantį automobilį, kuris laiku pastebėtų ir nubaustų šiukšlintojus.

Birštono savivaldybės teritorijoje įvairių rūšių konteinerių yra pakankamai, todėl smalsu būtų sužinoti, kam kyla noras vežti šiukšles į mišką, kur lankomės norėdami pasigrožėti gamta, pailsėti, laisvalaikiu pauogauti ar pagrybauti.

Balandis – švaros mėnuo buvo nuo senų laikų. Ir dabar darbo kolektyvai, įstaigos ir bendruomenės organizuoja talkas, dalyvauja akcijoje „Darom“, stengiasi surinkti šiukšles ir buitines atliekas iš savo aplinkos ir viešųjų vietų. Tad kyla klausimas: kas tie žmonės, iš kur jie atkeliavę, kad nežino, kur dėti įvairias atliekas. Ar jie kada nors kėlė nuo žemės netvarkingo piliečio numestą šiukšlę?

Netrukus visi vėl dalyvausime akcijoje ir rinksime svetimas šiukšles, kalbėsime, kiek tonų surinkome.

Iš tikrųjų visus žmones norėtųsi paraginti būti pilietiškus ir patriotiškus, neleisti, kad kas nors terštų mūsų aplinką. Stebėti ir negerai besielgiantį žmogų įspėti, užsirašyti automobilio valstybinį numerį, pranešti bendruomenės pirmininkui, seniūnui, girininkijų darbuotojams ar aplinkosaugininkams. Tik bendros pastangos duos rezultatus.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close