Balandžio 24 d. Prienų rajono savivaldybės posėdyje buvo išnagrinėta daugiau nei dvi dešimtys sprendimo projektų. Ilgiausiai užtruko rajono savivaldybės mero Vyto Bujanausko 2012 metų veiklos ataskaitos pristatymas ir aptarimas, nes opozicija turėjo merui nemažai klausimų ir pastebėjimų.

Opozicijos vardu pasisakiusi opozicijos vadovė Rima Zablackienė rajono mero ataskaitą pavadino sausa statistika. Tokią opozicijos nuostatą padiktavo ne tik jų pastebėti trūkumai, neišspręstos arba dar labiau gilėjančios problemos šilumos ūkyje Prienuose ir Jiezne, komunalinių atliekų tvarkymo sistemoje, žemės ūkio, verslo rėmimo srityje, viešuosiuose pirkimuose, bet ir tai, kad ataskaitiniu laikotarpiu meras ir valdančioji dauguma esą ignoravę opozicijos nuomonę, atmesdami jos teikiamus sprendimų projektus.

Po diskusijų ir apsikeitimų klausimais-atsakymais už mero V. Bujanausko 2012 m. veiklos ataskaitą balsavo šešiolika Tarybos narių, penki buvo prieš ir du nebalsavo.

 

Priedus ir priemokas įstaigų vadovams tvirtins Taryba

Tarybai grąžinta jos paprastajai kompetencijai priskirta funkcija (iki šiol buvo priskirta administracijos direktoriui) dėl viešųjų ir biudžetinių įstaigų vadovų atlyginimų koeficientų bei priedų ir priemokų nustatymo. Anot ekonomikos komiteto pirmininko A. Vaicekausko, esant sunkiai savivaldybės finansinei padėčiai, Taryboje galima būtų argumentuotai pagrįsti galimą priedų ir priemokų įstaigų vadovams skyrimą.

Tarybos narei R. Zablackienei užklausus, kaip bus su 2013 m. sausio 1 d. viešųjų ir biudžetinių įstaigų vadovams paskirtais atlyginimų priedais ir priemokomis šiems metams, Savivaldybės juristė pranešė, kad priedai nuo balandžio 22 d. buvo panaikinti. Opozicijos lyderė siūlė Taryboje svarstyti ir visas drausmines nuobaudas (ne tik teikimą atleisti iš darbo). Su tuo nesutiko A. Vaicekauskas, teigdamas, jog Tarybai posėdžiaujant tik kartą per mėnesį gali būti praleisti terminai nuobaudai skirti, nes pasitaiko, kai drausminių nuobaudų vengiantys žmonės išsisukinėja, simuliuoja ligą, pasiimdami nedarbingumo lapelius. Šiam pastebėjimui pritarė ir Tarybos narys A. Kederys, teigdamas, jog mažesnių nuobaudų – kaip pastaba, papeikimas – nereikėtų svarstyti Taryboje ir gaišti laiko. Tačiau Taryba sutiko su J. Krikštolaičio pasiūlymu įtraukti punktą, kad visos drausminės nuobaudos būtų paskelbtos Tarybos posėdžio metu. Šiam sprendimo projektui pritarė visi 23 posėdžiavę Tarybos nariai.

 

Nustatyta renginių organizavimo tvarka

Posėdyje patvirtintas renginių organizavimo Prienų rajono savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašas, kuriame numatyti bendrieji renginių organizavimo rajono savivaldybės viešose vietose reikalavimai, prašymų leisti organizuoti renginius nagrinėjimo, pažymėjimų išdavimo tvarka, renginio organizatorių ir dalyvių teisės, pareigos ir atsakomybė. Apraše numatytos galimos viešųjų renginių organizavimo vietos: vasaros estrada, Laisvės aikštė Prienų mieste, Prienų rajono savivaldybės parkai, skverai, aikštės, gatvių atkarpos, kitos rajono savivaldybės viešos vietos. Nustatyta, kad visi viešose vietose vykstantys renginiai gali vykti nuo 8.00 val. iki 22.00 val.

Keletas svarbesnių akcentų: renginiai gali būti organizuojami ir kitu paros metu, tačiau tik apšviestose vietose ir netrikdant gyventojų poilsio; jeigu renginyje leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, renginio organizatoriai turi užtikrinti, kad prekyba alkoholiniais gėrimais bus nutraukta likus ne mažiau kaip 1 val. iki renginio pabaigos, o jeigu renginio trukmė yra iki 2 val., tai prekyba alkoholiniais gėrimais turi būti nutraukta likus ne mažiau kaip 0,5 val. iki renginio pabaigos.

 

Palaimino bendradarbiavimo sutartį. Patvirtino Prienų sporto arenos įkainius

Savivaldybės taryba neprieštaravo, kad būtų pasirašyta Prienų rajono savivaldybės ir Medvežjegorsko miesto (Karelijos Respublika, Rusijos Federacija) bendradarbiavimo sutartis.

Taryba patvirtino VšĮ Prienų sporto ir pramogų arenos teikiamų paslaugų įkainius. Sprendimo projekto priede pažymėta, kad Prienų rajono savivaldybėje registruotos asociacijos, kurių komandos žaidžia Tarptautinės krepšinio federacijos FIBA EUROPE organizuojamose krepšinio varžybose, Lietuvos krepšinio lygoje, Nacionalinėje krepšinio lygoje, Baltijos krepšinio lygoje, Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre ir Regionų krepšinio lygoje, taip pat kitų sporto šakų aukščiausiose Lietuvos ir tarptautinėse lygose, atleidžiamos nuo mokesčio už sporto ir pramogų arenos teikiamas paslaugas. Prienų rajono savivaldybės administracija, organizuodama renginius, turi teisę nemokamai naudotis arenos teikiamomis paslaugomis.

 

Leido administracijai imti ilgalaikę paskolą. Pritarė sveikatos priežiūros įstaigų veiklos ataskaitoms

Rajono savivaldybės taryba nusprendė prašyti AB ,,Swedbank“ nukelti 497 950 Lt paskolos, gautos pagal 2001 m. rugpjūčio mėn. 6 d. paskolos sutartį, grąžinimo terminą į 2014-2015 metus. Taip pat nutarta prašyti AB DNB banko nukelti 610 264 Lt paskolos, gautos pagal 2000 m. gruodžio mėn. 14 d. sutartį (su vėlesniais pakeitimais ir papildymais), grąžinimo terminą į 2014-2015 metus. Taryba įgaliojo Savivaldybės administracijos direktorių pasirašyti papildomus susitarimus dėl paskolų grąžinimo terminų pratęsimo.

Taryba leido Prienų rajono savivaldybės administracijai imti iki 368 100 Lt ilgalaikę paskolą iš banko ne ilgesniam kaip 10 metų laikotarpiui keturiems investicijų projektams finansuoti.

Tarybos nariai pritarė asmens sveikatos priežiūros įstaigų – VšĮ Jiezno PSPC,  Balbieriškio PSPC, Stakliškių PSPC, Veiverių PSPC, Prienų rajono PSPC ir Prienų ligoninės – 2012 m. veiklos ataskaitoms.

 

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close