Festivalis „Griežk, lietuvi“ vyko ketvirtą kartą

Šeštadienio popietę Birštono kultūros centre vyko IV liaudies kapelų festivalis „Griežk, lietuvi“, sukvietęs kartu pasilinksminti dzūkus, aukštaičius, žemaičius ir suvalkiečius. Šią gražią liaudiškos muzikos šventę inicijavo Birštono kultūros centro kapelos vadovas Algimantas Jazbutis.

Pasveikinti susirinkusių muzikantų, dainininkų ir šokėjų atvyko Seimo narys Andrius Palionis, jo padėjėja Valė Petkevičienė, Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius ir savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Pirmieji scenoje pasirodė šventės šeimininkai – „Lendrūno“ kapela, vadovaujama Algimanto Jazbučio, ir Vienkiemio vyrų vokalinis ansamblis (vadovė Romutė Zdanavičienė). Nors birštoniečiai iš vakaro buvo dalyvavę kapelijų varžytuvėse „Duokim garo“, labai sėkmingai sudainavo kompozitoriaus Stasio Liutkevičiaus kūrybos dainą ir iš maestro priekaištų nesulaukė.

Kadangi 2013 metai paskelbti Tarmių metais, labai gražiai skambėjo dzūkiška šneka, o vedėjai turėjo prisirinkę smagių ir linksmų pasakojimų apie kiekvieną lietuvių regioną.

Po birštoniečių į sceną pakilo suvalkiečiai – Marijampolės rajono Taukaičių kapela „Sūduva“, užbūrusi žiūrovus liaudiškomis melodijomis. Po jų linksmino žemaičių kapela „Subatvakaris“ iš Mažeikių rajono Tikšlių (vadovas A. Erlickas), aukštaičiams atstovavo anykštėnų „Grieža“, vadovaujama K. Grigaliūno. „Minijos“ kapela su kraite gražių melodijų atvyko iš Gargždų. Kaip ir ankstesniais metais, renginį vainikavo festivalio svečio, dirigento, muzikanto ir dainininko maestro Stasio Liutkevičiaus pasirodymas.

Visi stengėsi, grojo ir dainavo kuo gražiau, nes visi labai norėjo paragauti kvapnių ir saldžių Seimo nario A. Palionio atvežtų lietuviškų šakočių.

Taigi lietuviai dar griežia, dar dainuoja lietuviškai, dar susirenka į gražias ir smagias šventes, dar skamba mielos lietuviškos melodijos.

Nors gamta dar pašykštėjo saulės ir šilumos, smagios melodijos vertė šypsotis ir jaustis pakylėtai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close