Kalėdų džiaugsmas – su knyga

Sningant didelėmis, baltomis snaigėmis gražų, žiemišką gruodžio 14 dienos rytmetį susirinkome į Birštono seniūnijos salę, į šventę ,,Kalėdų džiaugsmas su knyga“, kurią organizavo Birštono vienkiemio vyresnioji bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė.

Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija ,,Knygų Kalėdos“ jau aštuntą kartą po visą Lietuvą skleidžia žinią – dalinkimės skaitymo šviesa ir dovanokime naujų knygų šalies bibliotekoms. Šiais metais bibliotekos kviečia dovanoti labiausiai laukiamų knygų.

Birštono vienkiemio bibliotekoje ši akcija jau tapo tradicine. Joje visuomet dalyvauja Birštono savivaldybės vicemeras, Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys, Birštono seniūnijos seniūno pavaduotoja Alva Lišauskienė. O kaip šita puiki akcija bus be mūsų mažųjų pagalbininkų, Birštono lopšelio-darželio ,,Giliukas“ vaikučių ir jų auklėtojų. Šiais metais dalyvavo auklėtinių grupė ,,Ančiukai“ ir jų auklėtoja Rima Lankevičienė, auklėtojos padėjėja Agnė Mielaikienė. Ir dar viena auklėtinių grupė ,,Drugeliai“ su savo auklėtoja Gitana Marčiukaitiene ir auklėtojos padėjėja Genute Vaitkevičiene.

Bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė supažindino šventės dalyvius su šia akcija, po to skaitė Zitos Gaižauskaitės knygą ,,Kalėdų bobutė“, parodė vaikams knygas, kurios yra bibliotekoje apie Kalėdas ir žiemos šventes, apie žiemą. Eilėraščių apie Kalėdas paskaitė ir auklėtojos Rima Lankevičienė ir Gitana Marčiukaitienė. Klausėmės ir mažųjų Birštono lopšelio-darželio ,,Giliukas“ auklėtinių deklamuojamų eilėraščių apie žiemą, apie Naujuosius metus. Visiems iš tiesų buvo labai smagu.

Birštono vienkiemio biblioteka sulaukė dovanų – knygų: D. Chamberlain ,,Drąsos medis“, M. Ende ,,Begalinė istorija“, M.  Leino ,,Kalėdų istorija“. Jas padovanojo Birštono vienkiemio bendruomenė ir Birštono lopšelis-darželis ,,Giliukas“.

 

Vyresn. bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close