Pasaulio Guinnesso rekordą gerino ir birštonietė

Vasario 10 d. Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) pasiekti du nauji pasaulio Guinnesso rekordai: per vieną skrydį iš oro baliono iššoko 40 parašiutininkų, iš jų net 25 nuo oro baliono atsiskyrė vienu metu. Naujai pasiektus rekordus kovo 8 d. patvirtino pasaulio Guinnesso rekordų knygos atstovai. Džiugu pranešti, kad gerinant šiuos rekordus dalyvavo ir antrus metus Dubajuje gyvenanti birštonietė Dovilė Slavinskaitė.

„Buvo nuostabu!“ – taip apie rekordinį šuolį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė lietuvaitė.

Neseniai pavyko susisiekti ir su pačia Dovile, kuri mielai atsakė į keletą klausimų.

Trumpai papasakok apie save.

2005 m. baigusi Birštono vidurinę mokyklą įstojau į Pedagoginį universitetą, taip pat pradėjau dirbti „Red Bull“ įmonėje. Aviacija domino nuo mažens, tad labai daug laiko praleisdavau Pociūnuose, kituose aerodromuose. 2004 m. atlikau pirmąjį šuolį parašiutu. Patiko, tad šokinėju ir dabar. Jau turiu per 1 000 šuolių.

Kokie vėjai atpūtė į Dubajų?

Visuomet norėjau pagyventi svetur. Pasirinkau Dubajų, nes čia turiu giminaičių. Jų padrąsinta išvažiavau apsižvalgyti. Patiko, todėl nutariau pasilikti. Dabar dirbu parašiutininkų centre „Skydive Dubai“. Mano darbas – marketingas ir renginių organizavimas. Taip pat šokinėju su parašiutu. Manau, kad čia yra viena iš gražiausių vietų parašiutiniams šuoliams. Pakilus į orą atsiveria puikus vaizdas – matosi didžiausia žmogaus sukurta palmės formos sala. Orai visuomet geri, šilta.

Papasakok apie rekordą?

Bendradarbiaujant centrui „Skydive Dubai“ ir „Balloon Adventures“ UAE gimė idėja pagerinti esamą rekordą, atliekant šuolį iš karšto oro baliono. Kartu su oreiviais rekordui ruošėmės dvi savaites. Susirinkę aptardavome, kaip balionas gali reaguoti į staiga pasikeitusį svorį iššokus parašiutininkams, kaip, kada šokti, kur leistis, kokie pavojai tyko ir t. t. Rekordiniame šuolyje dalyvavo patyrę ir pakankamai daug šuolių atlikę ne tik iš lėktuvo, bet ir oro baliono „Skydive Dubai“ centro parašiutininkai iš JAV, Jungtinių Emyratų, Australijos, Japonijos, Rumunijos, Argentinos, Anglijos ir kitų šalių.

Labai ankstų saulėtą rytą iš dykumos į padangę pakilo du karšto oro balionai. Viename buvo 40 parašiutininkų, kitame – rekordą fiksuoti pasiruošę fotografai.

Pasiekus 2 km aukštį pilotas davė ženklą. Visi iššokti turėjome per tris sekundes. Viską atlikome puikiai, jautėmės fantastiškai.

Leidomės skirtingose vietose. Mus pasitiko žemės komanda, kuri visus surinko ir parvežė namo.

Kelintas tai buvo tavo šuolis? Kiek kartų teko šokti iš oro baliono?

Anksčiau iš oro baliono teko iššokti porą kartų, o rekordinis šuolis buvo gal koks 949-asis.

Koks buvo ankstesnis rekordas?

Tai buvo 2003 m. Olandijoje, kai iš karšto oro baliono iššoko 20 parašiutininkų.

Gal ruošies naujam rekordui? Jei taip, tai kokiam?

Taip, ruošiuos. Jis bus negreit ir apie jį dar nenoriu kalbėti.

Ar grįši į Lietuvą?

Taip. Bet tik atostogauti.

Onutė Valkauskienė

 

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close