Algimanto Sakalausko kūrybinei kelionei – 30

Rugsėjo 21 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre buvo atidaryta autorinių skulptoriaus Algimanto Sakalausko monumentalių darbų paroda „Kūrybos retrospektyva“.

 

Parodoje tik maža dalis per trisdešimt kūrybos metų sukurtų Prienų krašto skulptoriaus, drožėjo Algimanto Sakalausko darbų. Turbūt mažai kam pavyktų suskaičiuoti visus kūrinius, kuriuos A. Sakalauskas per tris dešimtmečius yra sukūręs.

 

Apie tai, kaip plačiai yra paplitę skulptoriaus darbai ir garsas apie juos, liudijo ir sausakimša Prienų kultūros ir laisvalaikio centro fojė. Susirinkę draugai, kolegos, gerbėjai ir netgi mokiniai negailėjo drožėjui gražių žodžių. Iškilmingame kūrybos trisdešimtmečio paminėjime apsilankęs dainininkas Vytautas Babravičius (Simas) A. Sakalauską pavadino ir tikru drūtmedžiu.

 

A. Sakalausko vadovaujamoje VšĮ „Meninė drožyba“ ne tik kuriami unikalūs drožiniai, bet galima ir išmokti šio amato. Ko gero, vieni įžymiausių ir nuolatinių šių „pamokų“ moksleiviai – „Misijos Sibiras“ dalyviai. Jie kasmet prieš išvykdami į istorines lietuvių tremties vietas tvarkyti tremtinių kapų apsilanko Prienų drožėjų artelėje ir mokosi kryžių drožybos bei restauravimo subtilybių. Šiemet misijos dalyvių – A. Sakalausko studentų rankomis kryžiai iškilo Kazachstano teritorijoje, o jau keli metai jie kyla ir Rusijos rytuose.

 

Tačiau ypač daug pagyrimų ir padėkų A. Sakalauskas sulaukė už Trakų krašte iškilusią Angelų kalvą. Joje stovi ir jo drožti angelai. Daugelį A. Sakalausko bendražygių bei draugų sužavėjusi Angelų kalva išskirtinė ne tik skulptūromis. Ir Prienų krašto žmonės, ir kiti joje apsilankę žmones kalba apie mistinę šios vietos galią. Ne vienas šioje kalvoje yra pajautęs dvelkiančią ramybę ir paslaptingas šilumą skleidžiančias jėgas. Kai kurie liudija ir apie savo gyvenime nutikusius pokyčius, stebuklus po apsilankymo A. Sakalausko rankomis lytėtų skulptūrų parke.

 

A. Sakalauskas renginio metu dėkojo savo šeimai, nes visos skulptūros, visa kūryba dažniausiai susižeria visą laiką, kurį jis galėtų praleisti su šeima.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close