Seniūnijų ataskaitiniai susirinkimai

Ašminta. Daugiau iniciatyvų iš gyventojų

Ataskaitinis susirinkimas Ašmintos seniūnijos gyventojų nesudomino. Jaukioje daugiafunkcinio centro salėje vietinių gyventojų, kurie norėjo ne tik pasiklausyti kalbų, bet ir paklausti bei išsakyti savo problemas, buvo nedaug.

Seniūnė Vida Vitkauskienė apžvelgė praėjusių metų pagrindines veiklas, kuriose išskyrė kelių tvarkymo ir priežiūros darbus, paminėdama, kad praeitais metais lėšų gauta 20 tūkst. Lt mažiau negu ankstesniais metais, tačiau ir pagal turimas lėšas buvo vykdomi visi numatyti darbai. Seniūnė džiaugėsi pagamintomis gatvių pavadinimų lentelėmis, kurių žmonės labai laukė.

„Ąžuolo“ progimnazijos Ašmintos pradinio ugdymo skyriaus veiklą pristačiusi direktorės pavaduotoja Angelė Mickienė džiaugėsi geromis darbo sąlygomis, gera materialine baze, kūrybingais ir iniciatyviais specialistais. Teigė, kad pagrindinė švietimo įstaigų problema – mažėjantis mokinių skaičius – verčia ieškoti naujovių ugdymo procese. Šiuo metu mokykloje mokosi 19 mokinių.

Savo veiklos pristatyme sveikatos priežiūros specialistė Marytė Krilavičienė, dirbanti seniūnijoje jau keturis dešimtmečius, atkreipė dėmesį, kad gyventojai senėja. Jeigu anksčiau didesnė jos prižiūrimų žmonių dalis buvo vaikai, tai dabar pagrindinę dalį sudaro 70-80 m. sulaukę žmonės, kuriems medicininės paslaugos itin aktualios. Ašmintoje buvo uždarytas sveikatos priežiūros punktas.Taigi seniūnija, turinti 1715 gyventojų, turi tik vieną sveikatos priežiūros punktą, kuris yra Strielčiuose. Tai buvo viena iš problemų, rūpinčių ašmintiškiams.

Susirinkime dalyvavęs rajono meras Vytas Bujanauskas gyventojams paaiškino, kad ne savivaldybė priėmė sprendimą palikti tik vieną sveikatos priežiūros punktą seniūnijoje. Gyventojai dėl problemų sveikatos priežiūros srityje turėtų kreiptis į Prienų PSPC vadovybę. Meras atsakė ir į kitus gyventojams rūpimus klausimus: dėl komunalinių atliekų mokesčio skaičiavimo, dėl autobusų stotelės ties keliu į Ašmintą įrengimo siūlė kreiptis į savivaldybės saugaus eismo komisiją, kuri nagrinėja klausimus, susijusius su kelių ženklinimu. Meras paaiškino, kad seniūnė dar turi galimybę tikslinti teritorijų ribas, nes bendrasis planas dar yra rengiamas. Kelių tvarkymo klausimais savivaldybės vadovas su kai kuriais gyventojais kalbėjosi asmeniškai.

Apie VVG projektus ir galimybes gauti finansavimą iš įvairių fondų kalbėjo savivaldybės mero patarėjas Raimundas Markūnas ir paragino žmones daugiau bendrauti tarpusavyje bei patiems daugiau rodyti iniciatyvos, kuriant savo seniūnijos gerovę.

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close