Trečiojo amžiaus universiteto lankytojai atsiėmė diplomus

Gegužės 24 dieną, Birštono kurhauzo iškilmių salė buvo pilna pasipuošusių ir gerai nusiteikusių vyresnio amžiaus absolventų. Tai jau antroji TAU laida. Trečiojo amžiaus universitetas, vienijantis smalsius ir trokštančius žinių žmones, yra viena iš aktyviausių organizacijų, kuri užsiima savišvieta bei tobulėjimu.

 

Daugelis TAU klausytojų gavo jau po antrą diplomą, nes užsiėmimus sąžiningai lankė ketverius metus.

Diplomų įteikime dalyvavo ir Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys, savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas ir savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

TAU direktorė Roma Urbonienė džiaugėsi bendru darbu ir pasiektais gražiais ir prasmingais rezultatais, nors, pasak jos, kuriant šį universitetą buvo suabejota, ar Birštone reikia dar vienos visuomeniniais pagrindais veikiančios organizacijos. „Pasirodo, visi išsitekome ir atradome sau vietą. Džiaugiuosi, kad nebuvo jokių pykčių ir intrigų, kad šie metais mums, kaip universitetui, buvo dar geresni“, – kalbėjo R. Urbonienė.

Iš tikrųjų, yra kuo džiaugtis, nes buvo laimėtas projektas ir net 32 žmonės turėjo galimybę mokytis ir įsisavinti naujas technologijas. TAU lankytojai su dideliu noru keliauja ir domisi šalies istorija. Pernai buvo suorganizuota ekskursija LDK keliais aplankant pilis Lietuvoje, o šiemet (gegužės 26 d.) TAU lankytojai keliavo po kaimyninę Lenkiją, kur aplankė Torūnę ir netoli esančias pilis.

Renginio metu TAU direktorė įteikė padėkas valdybos nariams: dekanei N. Jakimonienei, buhalterijos vedėjai Genovaitei Vailiulynienei ir sekretorei Valei Turčinavičienei, o mero pavaduotojui V. Kederiui – ypatingą girliandą su palinkėjimais.

Savivaldybės atstovai sveikino TAU lankytojus, džiaugėsi jų pasiekimais ir linkėjo, kad Trečiojo amžiaus universitetą baigtų dar ne viena laida tokių puikių studentų. Pasak V. Revucko, mokslas TAU suteikia ne tik žinių, bet ir žvalumo, energijos, geros nuotaikos.

TAU dekanė Nijolei Jakimonienei perskaičius direktorės įsakymą dėl diplomų įteikimo, apie 70 TAU absolventų gavo diplomus, daugelis jau ir po antrą. Kas lankys dar dvejus metus, gaus ir trečią, tik kiekvienas bus kitokios spalvos.

Diplomus gavo ne tik pavieniai asmenys, bet ir kelios šeimos, lankančios TAU paskaitas ir užsiėmimus kartu. Sąžiningai paskaitas lankė Blekaičių, Mažeikų, Šulnių šeimos, kurios galėjo džiaugtis sėkminga mokslo metų pabaiga ir diplomais.

Po diplomų įteikimo visi galėjo pasižiūrėti Punsko lietuvių (irgi TAU) pastatytą spektaklį „Bobutės susipyko“.

Tiesa, kitais metais ir Birštono TAU žada įkurti teatro studiją ir statyti spektaklius. O kuo mes prastesni už Lenkijos lietuvius? Tikriausiai taip ir bus, nes tam sąlygos yra, o noro ir energijos – netrūksta.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close