Krašto apsaugos ministras kartu su Prezidente stebėjo JAV jūrų pėstininkų išsilaipinimą Lietuvos pakrantėje, pratybų „Baltops 2018“ metu

„Pratybos „Baltops 2018“ demonstruoja ne tik sąjungininkų pasirengimą ginti mūsų regioną, bet ir sudaro galimybę tobulinti Aljanso pajėgų tarpusavio sąveikumą,“ – pabrėžė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, birželio 4 d. iš operacijai vadovaujančio Jungtinių Amerikos Valstijų karo laivo USS „Mount Whitney“ kartu su Lietuvos Respublikos prezidente Dalia Grybauskaite stebėjęs taktinį jūrų pėstininkų išsilaipinimą iš laivų ORP Krakow (Lenkija) ir USS „OAK Hill“ (JAV) amfibijų pagalba.

 

Operacija prasidėjo keturių amfibijų išjudėjimu iš desantinio Lenkijos karo laivo. Kariai, įvertinę saugumo padėtį pajūryje, netrukus išsilaipino ir užtikrino paramą su amfibijomis išsilaipinantiems JAV jūrų pėstininkams iš JAV desantinio karo laivo USS OAK Hill.

 

Iš viso į Lietuvos pakrantę išsilaipino daugiau kaip 200 sąjungininkų karių. Išsilaipinimo veiksmams iš maždaug penkių mylių nuo kranto atstumu esančio JAV karo laivo USS Mount Whitney, vadovavo JAV VI laivyno vadė viceadmirolė Lisa Francheti. Visą operaciją pajūryje stebėjo Lietuvos ir užsienio diplomatai, gynybos atašė, kiti svečiai.

 

Ši išsilaipinimo operacija – parodomoji, patikrinanti dalyvaujančių šalių karinių jūrų pajėgų lygį bei tarpusavio sąveiką. Taip pat tai ideali priemonė pažinti vietą, kurioje reiktų atlikti kovinius gynybinius veiksmus. Pasak išsilaipinimo operacijoje dalyvavusio JAV Karinių jūrų pajėgų seržanto Edward Rose, pratybos vyko pagal planą, neiškilo jokių nesklandumų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close