Svarbu patikėti vieni kitais…

Kovo 16-ąją Birštono gimnazijoje jos mokytojai rodė spektaklį „Privalome tikėti“, kurio scenarijaus autorė ir režisierė Asta Ferevičienė. Pasibaigus vaidinimui, buvo gera klausytis žmonių, matyti riedančias ašaras, dalintis mintimis, įspūdžiais.

 

Birštono gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius prisiminė, kad daugiau nei prieš 20 metų tuometinės Birštono vidurinės mokyklos mokytojai buvo pastatę G. M. Martinezode Sieros pjesę „Lopšinė vienuolyne“. Direktorius džiaugėsi, kad mums dar kartą pavyko suburti trupę ir sukurti naują pjesę. Bendras darbas padėjo vieniems kitus geriau pažinti, susidraugauti, suprasti. Vieniems teko vaidinti, kiti kūrė dekoracijas, garsino, dirbo prie aparatūros. Džiugu, kad įsitraukė ir tėveliai. Esame labai dėkingi visiems: tiems, kurie padėjo mums, ir tiems, kurie surado laiko ir atskubėjo pažiūrėti mūsų vaidinimo.
Pjesė „Privalome tikėti“ – mūsų dovana Lietuvai jos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio proga. Savo kūriniu norėjome pasakyti, kad Lietuva – tai daugybė žmonių, nuomonių, požiūrių. Kokie esame mes, tokia ir mūsų Lietuva. Viskas priklauso nuo pačių žmonių, jų atsakomybės jausmo, pilietiškumo ir sąžinės. „Argi gali būti sveikas supuvusios sielos žmogus?“, – tai klausimas iš mūsų spektaklio. Pačioje kulminacijoje vienoje ligoninės palatoje matome gydytoją ir mokytoją, atsidavusias savo darbui moteris, patyrusias nelengvą išbandymą, nepelnytą nuvertinimą, bet vis dar tikinčias gėrio jėgomis. Gėrio, kuris slypi kiekviename iš mūsų. Reikia tik laiku jį pažadinti, gyventi taip, kad pajėgtume dar kartą patikėti vieni kitais ir savimi, kad gerbtume aplinkinius ir nepamirštume savo šaknų.

Tikimės, kad spektaklį parodysime dar ne kartą. Džiaugiuosi žmonėmis, kurie surado laiko ir drąsos, dirbo, kad mintys taptų realybe, ir esu jiems be galo dėkinga.

 

Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close