Kaip pasitikote Naujus metus ir ko tikitės jais? O gal turite išsikėlę kokių nors uždavinių?

Rita Keturakienė (gydytoja, Tarybos narė)

Naujuosius sutikome Vilniuje. Po vakarienės su vaikais ir anūkais nuėjome prie eglės Katedros aikštėje, aplankėme mugę, pasigėrėjome fejerverkais ir puošniu Gedimino prospektu. Jau ne vienus metus planavome Naujuosius sutikti kokioje nors Europos valstybės sostinėje ir planą įgyvendinti pradėjome nuo Vilniaus.

Ateinantiems metams didelių uždavinių neturiu. Norėčiau, kad artimiesiems sektųsi, mano pacientai sunkiai nesirgtų, Tarybos nariai rastų daugiau bendro sutarimo.

Tikiu, kad ateinančiais metais visi daugiau džiaugsimės.

Artūras Ivanauskas (Prienų PSPC direktorius)

Per Naujuosius būname Lietuvoje. Šie metai ne išimtis, juos pasitikome Palangoje. Pajūryje naujametinę naktį buvome pirmą kartą ir labiausiai nustebino žmonių gausa.

Tikiu, kad Vyriausybė, kaip žada, šiais metais nenuskriaus medikų bei visų kitų medicinos darbuotojų ir bus galimybė padidinti atlyginimus.

Planuojame, kad šiais metais pradėsime įgyvendinti ES struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Pirminės asmens sveikatos priežiūros veikos efektyvumo didinimas“, kurį įgyvendinant per ketverius metus turėtume galimybę pagerinti profilaktiką, prevenciją, ankstyvąją diagnostiką gydant kraujotakos sistemos, galvos smegenų, onkologines, tuberkuliozę ir kitas ligas, suremontuoti kai kuriuos kabinetus, pagerinti neįgaliųjų poreikius. Projektas yra rengiamas, o vienas iš konkrečių planų – Vaikų ir odontologijos poliklinikoje įrengti liftą.

Valentina Radzevičienė (Prienų r. Šilavoto pagrindinės mokyklos direktorė)

Praėjusieji 2017 m. buvo ypatingi mokyklos bendruomenei, nes įgyvendinome visų mūsų svajonę – dirbti ir gyventi renovuotose mokyklos patalpose. Gruodžio mėnesį mokykloje buvo atidaryta atnaujinta sporto salė bei prie jos esantys persirengimo kambariai ir dušai. Kartu su salės atnaujinimo darbais mokykloje buvo renovuoti I a. tualetai (II a. suremontuoti anksčiau), pakeista likusi didžioji dalis langų, atnaujintas kabinetų apšvietimas, įrengti laiptai prie įėjimo ir paklotos trinkelės. Esame dėkingi rajono vadovams, Švietimo skyriui už nuolatinį dėmesį mokyklai ir jos reikmėms. Tikimės, kad pagražėjusios mokyklos erdvės taps dar patrauklesnės visiems seniūnijos gyventojams ir jų vaikučiams. Metų sandūroje man labiausiai norisi pasidžiaugti, kad vadovauju talentingų, kūrybingų, darbščių žmonių kolektyvui. Didžiuojuosi mokyklos mokiniais, jų pasiekimais, pažanga, laimėjimais. Dėkoju tėvams, kurie patiki mums patį brangiausią savo turtą – vaikus. Esu dėkinga savo šeimai, kuri palaiko mane visais gyvenimo atvejais. Tikiuosi, kad ateinančiais metais mokykla dirbs ramiai, bendraudama ir bendradarbiaudama su vietos gyventojais išlaikys esamą mokinių skaičių, o gal pavyks pritraukti ir daugiau mokinių, kuriems teiksime kokybišką, atitinkantį šiandienos poreikius ugdymą(si).

Prienų PGT viršininkas Gintautas Baltrimas

Pirmiausia džiaugiuosi, kad Prienų r. ir Birštono savivaldybių gyventojai Naujus metus pasitiko be didelių nelaimių. Šventiniu laikotarpiu (nuo gruodžio 24 d. iki sausio 1 d.) buvo 11 išvykimų, bet dauguma – gelbėjimo darbai: padėjome ištraukti užklimpusį GMP automobilį, važiavome atkimšti užsikimšusių kelio pralaidų, padėjome pakelti apvirtusį miškovežį ir pan. Gesinti teko tik statybinį vagonėlį ir naujametę naktį pievoje uždegtas padangas.

Nors dažniausios gaisrų priežastys nesikeičia, bet džiugina, kad mažėja ir gaisrų, ir juose žuvusių žmonių. Prienų r. ir Birštono savivaldybėse 2016 m. kilo 122 gaisrai, kuriuose žuvo keturi žmonės, 2017 m. – 108 gaisrai ir žuvo du žmonės. Pastaraisiais metais gaisru vadinamas ir suodžių užsidegimas kamine, todėl pagal ankstesnių metų vertinimus „tikrų“ gaisrų skaičius būtų dar mažesnis.

Džiugina, kad pavasariais žmonės vis rečiau degina žolę.

Tikiu, kad visos šios gera žadančios tendencijos išliks ir šiais, ir ateinančiais metais. Ir tai ne vien mūsų – ugniagesių gelbėtojų nuopelnas. Įgyvendinant prevencines akcijas ir priemones daug prisideda savivaldybių, seniūnijų, Socialinių paslaugų centro darbuotojai, sąmoningesniais tampa ir gyventojai.

Indrė Andriušytė

Naujuosius sutikau darbe, tikiuosi, kad ir visi šie metai bus darbingi, laimingi, pinigingi, be didelių nesklandumų, pernykštės negandos nepasikartos, o visi artimieji bus sveiki.

Algimantas Draskinis

Naujuosius sutikome kartu su artimaisiais Jiestrakyje, kur dabar gyvenu, ūkininkauju ir prižiūriu mamą. Tikiu, kad jei dar ne šiais metais, tai bent netolimoje ateityje kaimas atsigaus. Ir mano sūnus labai „nesipurto“ ūkininkavimo, tik tam tikras sąlygas kelia. Paliktume jam ne tik žemės, bet ir senelių statytą namą iš jų rankomis gamintų plytų. Norėčiau, kad visi būtų sveiki, būtų geri tarpusavio santykiai, visi turėtų į ką atsispirti prieš sėkmingai žengdami į ateitį. Aš su sūnumi planuoju vasarą važiuoti į Norvegijos šiaurę ir paviešėti ten, kur saulė visą parą nenusileidžia.

Regimantas Mieldažis

Po Kalėdų, per kurias daug važinėjome, Naujuosius sutikome ramiai – namuose. Tikiu, kad šie metai bus geresni finansiškai, artimieji, ypač vaikai, bus sveiki. Didelių kelionių į užsienį neplanuojame, nes ir Lietuvoje yra daug gražių vietų, kurių dar neaplankėme. Auginame tris vaikus, planuose yra ir daugiau, bet kol kas paauginsime šitus, gal per tą laiką ir socialinės išmokos padidės, nes kol kas mokamos tik „kapeikos“. Tikiu, kad netolimoje ateityje ir Lietuvoje bus galima uždirbti pakankamai, sukurti savo verslą ir man nebereikės važinėti uždarbiauti į užsienį.

Raimundas Markūnas

Tikiu, kad šie – Šuns – metai bus geri. Juk sutikome linksmai – su šokiais, dainomis, fejerverkais draugų būryje prie laužo. Nors netrukus – mėnesio pabaigoje – tapsiu bedarbiu, bet esu optimistas ir tikiu, kad ir toliau dirbsiu mėgstamą darbą ir būsiu reikalingas. Jau esu pakviestas vasarą dirbti Dainų šventėje vienos dalies baletmeisteriu. Ir sau, ir visiems aplinkiniams linkiu svarbiausio – būti sveikiems, o visa kita – išsispręs.

Irena Vincekienė

Praėję metai buvo normalūs – nei labai geri, nei labai blogi, svarbu, kad be didelių stresų, nelaimių. Tikiu, kad šiais metais žmonės bus laimingesni, mažiau nusivylę, sveiki, o visa kita nusipirksime. Džiaugiuosi, kad dar turiu tėvus, kad džiugina keturi įdomūs anūkai. Žinoma, norėčiau ir anūkės, bet čia – jau ne mano valioje.

Virginija Naudžiūtė (Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė)

Po šventinį laikotarpį lydėjusių gausybės renginių Naujuosius pasitikau ten, kur manęs visą šį laikotarpį trūko labiausiai – namuose, artimųjų apsuptyje.

Kaip Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė tikiuosi, kad 2018 metais ir mane, ir kolektyvą lydės įkvėpimas ir kūrybiškumas, kad nestokosime naujų idėjų ir turėsime pakankamai jėgų bei atkaklumo toms idėjoms įgyvendinti. Ateinančiais metais norėtųsi pasiūlyti žiūrovams bent keletą naujų kultūrinių paslaugų.

2017 metais vykdytos apklausos metu išryškėjo ne tik „lengvai suvartojamų“, bet ir gilesnių, prasmingesnių žanrų poreikis, todėl viliamės, kad atnaujintoje Prienų kultūros ir laisvalaikio centro koncertų salėje prieniečių bei svečių dėmesio sulauks profesionalaus šokio, muzikos ir teatro atlikėjų pasirodymai. Žinoma, anksčiau pamėgti pramoginio žanro koncertai, spektakliai taip pat lauks savo žiūrovų.

Kaip asmuo – norėčiau turėti daugiau laiko, kurį galėčiau praleisti su artimaisiais, tačiau suprantu, kad ir šiais metais tai mažai tikėtina.

Evelina Sadauskaitė (kūno rengybos (fitneso) varžybų prizininkė, sporto klubo „Šaulė GYM“ trenerė)

Naujuosius labai jaukiai ir ramiai sutikau Birštone, namuose. Tai buvo Naujųjų sutikimas su vaišėmis bei naujametinių fejerverkų griausmu, bet svarbiausia – kartu su keletu pačių geriausių draugų.

Manau, kad ir šiais metais vėl pasinersiu į linksmus nuotykius, gražias akimirkas. Beskaičiuojant jų dienas tikiuosi daug nepamirštamo juoko, vis geresnių gyvenimiškų pasiekimų, sėkmės ir sveikatos bei šiltų apkabinimų. Tik geriausių emocijų! Kaupkime momentus, ne daiktus!

O ir uždavinių sau labai daug išsikeliu kiekvienam mėnesiui, savaitei ar net dienai,nes visa tai sudaro didžiųjų norų įvykdymą. Šiemet yra ir keletas labai svarbių dalykų, įvykių, kurie tikrai bus išpildyti. O tarp jų, žinoma, ir nuolat galvoje besisukantis noras – vėl užlipti ant didžiosios varžybų scenos. Šis noras visada kirba širdyje!

Andrius Palionis (LR Seimo narys)

Ko gero, labai panašiai kaip ir bet kuris kitas žmogus: su pamąstymais ir apmąstymais. Naujuosius pasitikti stengiuosi su šeima. Džiaugiuosi, kad ir mano dukroms ši tradicija tampa svarbi. Greitas gyvenimo tempas, didelis užimtumas Seime atima ir didelę dalį šeimos laiko. Naujųjų sutikimas artimų žmonių draugijoje – tai sykiu ir turiningas poilsis, ir gerai praleistas laikas, ir pati įspūdingiausia šventė.

Tikiu ir tikiuosi, kad šiais metais geopolitinė situacija tiek Lietuvos, tiek pasaulyje stabilizuosis ir visi konfliktai bus sprendžiami be kraujo praliejimo, kad Lietuvoje mažės socialinė atskirtis, gyvenimas gerės ir žmonės taps laimingesni, atlaidesni, pakantesni ir geranoriškesni. Visi sutinkame, kad gražiuose ir turtinguose namuose gyventi ir maloniau, ir patogiau. Siekiant, kad tie namai, kurių vardas Lietuva, taptų mieli visiems šalies žmonėms, valstybės 100-mečio proga užtektų kiekvieno mūsų mažos dovanos – nedidelio, bet svarbaus ir prasmingo darbo be atlygio.

Užduotis ir darbus pateikia kiekviena diena, todėl skubu atlikti darbus, tesėti pažadus, vykdyti įsipareigojimus, bet ne skaičiuoti dienas kalendoriuje. Kartais netikėti sprendimai, nuomonės, įvykiai taip sujaukia darbotvarkę, kad viskas tiesiog apsiverčia aukštyn kojomis. Mano užduotis – visose situacijose ieškoti racionaliausio sprendimo ir visas problemas priimti kaip labai svarbias, neišskiriant, ar jos priklauso vienam žmogui, ar didelei bendruomenei. Tikėjimas ir pasitikėjimas, sąžiningumas – labai svarbūs žmogaus bruožai, kuriuos privalu ir vertinti, ir branginti. Mano pasirinkimas teisingai ir sąžiningai atstovauti tautai LR Seime – tai pagrindinė visų ketverių metų kadencijos užduotis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close