Kraštiečio atminimą įamžins konkursas

Paskutinis šių metų Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdis, vykęs atnaujintoje posėdžių salėje, prasidėjo džiugiomis akimirkomis – pasirašyta Prienų rajono savivaldybės ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) bendradarbiavimo deklaracija bei patvirtintais Mato Šalčiaus premijos skyrimo nuostatais.

Konkursas bus organizuojamas kasmet

Siekiant įamžinti Lietuvos visuomenės veikėjo, rašytojo, žurnalisto, keliautojo ir idealisto, mūsų kraštiečio Mato Šalčiaus atminimą Prienų rajono savivaldybė kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga planuoja kiekvienais metais organizuoti konkursą. Premija bus skiriama žurnalistui (-ams) už pasaulio pažinimo skatinimą bei brandžius ir išsamius spaudos, radijo, fotografijos, televizijos, interneto žiniasklaidos autorinius darbus kelionių tematika. 1000 eurų premija bus skiriama iš Prienų rajono savivaldybės biudžeto. Kandidatus Mato Šalčiaus premijai gauti galės siūlyti pirminės žurnalistų organizacijos, LŽS skyriai, LŽS klubai, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija.

Sprendimui dėl M. Šalčiaus premijos skyrimo buvo pritarta vienbalsiai.

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius pasirašė bendradarbiavimo deklaraciją, kuria įsipareigojo bendradarbiauti ir propaguoti Prienų krašte gimusio kelionių žurnalistikos pradininko Mato Šalčiaus globalaus pasaulio suvokimą, patriotizmą, tautinę savimonę, pedagoginį meistriškumą ir nenuilstamą visuomeninę veiklą, dalintis informacija, vykdyti gerosios patirties ir praktikos sklaidą, rengti bendrus renginius. 

Posėdyje taip pat dalyvavo LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininko pavaduotojas Linas Senkus. 

LŽS pirmininkas D. Radzevičius padėkojo Prienų savivaldybės merui ir Tarybos nariams už puikią iniciatyvą ir bendrus būsimus darbus, pagerbiant ne tik Matą Šalčių, bet ir kitus šio krašto žmones, bei linkėjo prasmingų darbų ir gražių akimirkų ateityje.

Patvirtinti nauji PKLC įkainiai, panaikinta Ginčų komisija

Buvo patvirtinti nauji Prienų kultūros ir laisvalaikio centro (PKLC) paslaugų įkainiai bei numatyti naujų paslaugų įkainiai. Nuo 2018 m. sausio 8 d. į PKLC organizuojamus renginius bilietų nominalų bus daugiau – jei iki šiol buvo numatyti tik 2,03 euro nominalo bilietai, tai dabar bilietų kainos galės būti nuo 1 iki 15 eurų. Buvo patvirtinti koncertų, mažosios, konferencijų salių, didžiosios fojė, choro studijos bei kitų patalpų ir turto nuomos valandiniai įkainiai. Numatyta, kad PKLC patalpomis nemokamai gali naudotis Prienų rajono savivaldybės administracija, Prienų rajono savivaldybės įsteigtos biudžetinės ir viešosios įstaigos, jei jų organizuojami renginiai ir vykdoma veikla – nemokama, lengvatinius bilietus (bilietus su 50 proc. nuolaida) gali įsigyti mokiniai, aukštųjų mokyklų dieninių skyrių studentai, profesinio mokymo įstaigų dieninių skyrių moksleiviai bei pensinio amžiaus asmenys.

Vienbalsiai buvo pritarta, kad nuo kitų metų pradžios, įsigaliojus LR ikiteisminio administracinių ginčų nagrinėjimo tvarkos įstatymui, būtų naikinama Prienų rajono savivaldybės visuomeninė administracinių ginčų komisija. Šios komisijos funkcijas atliks, t. y. skundus (prašymus) dėl viešojo administravimo subjektų priimtų individualių administracinių aktų ar veiksmų (neveikimo) viešojo administravimo srityje ikiteismine tvarka nagrinės Lietuvos administracinių ginčų komisija ir jos teritoriniai padaliniai.

Vienbalsiai buvo pritarta ir sprendimo projektui, kad pinigai, skirti F. Martišiaus gatvės rekonstrukcijai, būtų panaudoti Revuonos gatvės atnaujinimui, nes projektą „Eismo saugumo priemonių diegimas kelio Nr. A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė atkarpoje, esančioje Prienų miesto teritorijoje“ vykdys Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

 

Administracijos direktorius nepadarė tarnybinio nusižengimo

Balsų dauguma (16-kai Tarybos narių pritarus, vienam nepritarus, keturiems susilaikius ir dviem nebalsavus) buvo priimtas sprendimas, kad Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas nepadarė tarnybinio nusižengimo. Nors VTEK lapkričio 29 d. pripažino, kad E. Visockas (jis yra ir asociacijos „Vėjas“ bei asociacijos Prienų teniso klubas narys), išleidęs įsakymus, kurių pagrindu šioms asociacijoms buvo skirtas finansavimas, pažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje nuostatas.

Narpliojant susidariusią situaciją A. Bajorienė ir L. Jakinevičienė pastebėjo, kad administracijos direktorius negali nusišalinti pasirašydamas įsakymus, o lėšas įvairioms asociacijoms, klubams ir pan. skirsto komisija, kurios sprendimų administracijos direktorius nepakeitė – „saviems“ klubams lėšų nepadidino.

Tarybos narys Arūnas Vaidogas inicijavo sprendimo projektą, kuriam pritarus administracijos direktorius E. Visockas privalėtų savo noru atlyginti savivaldybei padarytą tiesioginę materialinę žalą – 7 800 eurų. Sprendimo projekte buvo nurodyta, kad E. Visockas, veikdamas kaip viešojo administravimo institucijos vadovas ir biudžeto asignavimų valdytojas, neteisėtais veiksmais, išleisdamas įsakymus, kurių pagrindu šioms asociacijoms, kurių narys jis yra, skirtas finansavimas, ne tik pažeidė įstatymus, tačiau padarė savivaldybei ir tiesioginę materialinę – 7 800 eurų – žalą. Po diskusijų, kurių metu ne kartą buvo priminta, kad žalą nustato tik teismas, o administracijos direktoriaus neteisėtų veiksmų neįžvelgta, dauguma (16) Tarybos narių sprendimo projektui nepritarė (pritarė vienas, keturi susilaikė, du nebalsavo).

Nusišalinti ketino beveik visi Tarybos nariai

Prieš priimant biudžeto pakeitimus, nusišalinti panoro beveik visi Tarybos nariai, nes arba jie patys, arba jų šeimų nariai yra susiję su įstaigomis, kurioms perskirstomi pinigai. Jei būtų priimtas visų nusišalinimas, nebūtų galima priimti sprendimo, todėl meras visus paragino balsuoti prieš savo ir kolegų nusišalinimą. Tarybos nariai balsavo, kad nusišalinimas nebūtų priimtas ir sėkmingai paskutinį kartą šiais metais „iš vienos lentynos į kitą“ perdėliojo biudžeto pinigus.

 

Salei atnaujinti – beveik 100 tūkst. eurų

Kai dauguma Tarybos narių džiaugėsi moderniai atnaujinta didžiąja savivaldybės sale bei dėkojo originalaus projekto kūrėjams ir įgyvendintojams, A. Vaidogas suabejojo, ar etiška salės remontui skirti pinigus, „nuimtus“ nuo vaikų ir ligonių. Meras A. Vaicekauskas patikino, kad pinigų Vaikų išlaikymo globos namuose bei lovų išlaikymo ligoninėse programoms nepritrūks, o salės remontui ir papildomiems darbams išleista net mažiau, nei buvo planuota. Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas R. Želvys patikslino, kad salės remontui bei papildomiems darbams išleista 97 tūkst. eurų.

Posėdyje buvo priimti sprendimai dėl 28 klausimų, vieno klausimo – dėl vietinių rinkliavų nuostatų patvirtinimo – svarstymas atidėtas bei susipažinta su viena informacija.

Kitas Tarybos posėdis įvyks sausio 25 dieną.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close