Visuotinis žygis piliakalnių 900 metų jubiliejui paminėti

Jiezno gimnazijos šauliukai, vadovaujami gimnazijos mokytojo Sigito Žalio, rugsėjo 22 dieną ėjo į dešimties kilometrų žygį,  kuriame susipažino su Vilniaus rajono piliakalniais, pilkapynais ir upe Dūkšta. Lankant piliakalnius buvo prisiminta jų istorija, paskirtis ir reikšmė. Piliakalniai kaip istoriniai objektai išliko iki šių dienų nors nuo penkiolikto amžiaus jie buvo netekę savo paskirties,

Džiugu tai, jog minėdami šį  jubiliejų daug sužinojome patyrėme ir išgyvenome daug įvairių emocijų. Mums užgniaužė kvapą, kai lipomę į piliakalnį skardžio pakraščiu, labai įspūdingas reginys buvo, kai Dūkštos upėje pamatėme tarsi skulptūrėles išsidėsčiusius akmenėlius. Visi buvome labai linksmi: reikėjo šokti per upelį ir nuo kalniuko. Berniukai buvo tikri džentelmenai- labai mums, mergaitėms, padėjo, ypač dėkingos buvome Juliui, nes jis nešė mūsų daiktus.

Bet smagiausia tai, jog žygio pabaigoje mūsų vadovas ir mes gavome medalius ir padėkos raštus. Tikimės, kad tai nepaskutinė tokia įdomi mūsų kelionė!

Jiezno gimnazijos mokinė Toma Tamulynaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close