Susitikimas su dailininke Dalia Blauensteiner

Praėjusią savaitę Prienų r. savivaldybės meras susitiko su Austrijoje gyvenančia ir kuriančia menininke D. Blauensteiner, kuri 2002 m., dirbdama Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, sukūrė grafikos darbą „Prienai“, skirtą miesto vardo paminėjimo 500 metų jubiliejui.

Išvykusi gyventi į užsienį D. Blauensteiner neprieštaravo, kad jos darbas būtų naudojamas kaip Prienus reprezentuojantis simbolis. Menininkės kūrinys papuošė Prienų r. savivaldybės padėkos raštus, vokus ir kt.

Susitikimo Savivaldybėje metu meras A. Vaicekauskas pasidžiaugė buvusios ilgametės Prienų kultūros ir laisvalaikio centro dailininkės viešnage Lietuvoje bei Prienų krašte, o ypač suradus laiko susitikti. D. Blauensteiner pabrėžė, kad jai malonu dovanoti savo kūrinį miestui, kuriame daug metų dirbo. A. Vaicekauskas padėkojo menininkei už altruistišką ir kilnų sprendimą ir sutarė sutvirtinti tai sutartimi.

Rugsėjo 16 d. 18 val. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyks dailininkės D. Blauensteiner personalinės parodos „Ateitis yra dabar“ atidarymas. Jo metu tarp abiejų šalių bus pasirašyta licencinė sutartis. Darbai bus eksponuojami tik penkias valandas. Savivaldybės meras A. Vaicekauskas kviečia visus atvykti pasigrožėti Prienuose dirbusios ir kūrusios, o dabar ir užsienio šalyse žinomos menininkės kūriniais bei padėkoti viešniai už išskirtinę miestui dovaną.

 

Apie menininkę

Gimė 1962 m. Šiauliuose. Studijavo Šiaulių universitete, Dailės fakultete. Nuo 2003 m. gyvena Kremse, Austrijoje. 2012 m. Kremse įkūrė privačią šiuolaikinio meno galeriją „Daliko“, kuri 2016 m. išplėtė veiklą ir tapo kūrybine asociacija.

Menininkė dalyvauja grupinėse ir personalinėse parodose, organizuoja tarptautines parodas bei simpoziumus Austrijoje ir užsienio šalyse: Lietuvoje, Latvijoje, Vokietijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Čekijoje, Gruzijoje, Rumunijoje, Kanadoje ir JAV (Teksase, Kalifornijoje). Tapybos darbų yra įsigiję privatūs kolekcininkai minėtose šalyse bei įvairūs muziejai.

Prienų r. sav. inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close