NASA baigė dar vieną etapą kuriant dar tylesnį viršgarsinį X-lėktuvą

Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija baigė dar vieną sėkmingą etapą kuriant dar tylesnį viršgarsinį X-lėktuvą (Supersonic X-plane).

Vyriausieji ekspertai bei inžinieriai iš NASA bei Lockheed Martin korporacijos patvirtino, jog naujasis tylaus viršgarsinio transporto (Quiet Supersonic Transport arba QueSST) korpusas jau pajėgus ne tik skrieti viršgarsiniu greičiu, bet ir sukelia mažą garso virpesį vietoj didelio garsinio sprogimo. Šis etapas – tai dar vienas žingsnis link NASA kuriamo Žemo sprogimo skrydžio demonstracijos (Low Boom Flight Demonstration (LBFD)) eksperimentinio lėktuvo, taip pat žinomo kaip X-lėktuvas.

Naujo dizaino lėktuvas rinkdamas jaunus duomenis tolimesniems kuriamo lėktuvo etapams apskries ne tik Jungtines Amerikos Valstijas, bet ir kitas pasaulio vietas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close