Projekto Erasmus+ KA2 dalyvių susitikimas Vokietijoje

                Kovo pabaigoje Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos mokytojos Adelė Berezovskaja, Lina Suchorukovienė ir Danguolė Gribinienė bei mokiniai Ieva Stankevičiūtė, Felicija Balčiukynaitė, Monika Vaitkevičiūtė, Dovydas Juodsnukis, Andrius Grumadas ir Donatas Babravičius dalyvavo projekto „Klimato pokyčiai šiandienos gyvenimo būde: naujas iššūkis Europos jaunimui“ susitikime Vokietijoje, Braunšveigo gimnazijoje.

Tai buvo paskutinis susitikimas, kuriame dalyvavo mokiniai, o jų susirinko per 50. Norėdami, kad būtų lengviau susipažinti ir bendrauti, mokyklos šeimininkai suplanavo žaidimus internacionalinėse grupėse. Daugelis mokinių jautėsi nedrąsiai, bet po žaidimų susikaustymo nebeliko. Kiekvienai šaliai teko pristatyti ir namų darbus. Mūsų ugdytiniai buvo sukūrę trumpą filmuką apie miškus, jų nykimą ir paruošę medžiagą brošiūrai. Po pietų didžiuliu autobusu vykome į ,,Klimato juostų muziejų“ Bremerhavene. Ten pasijutome taip, lyg keliautume aplink pasaulį, nes kiekvienoje patalpoje buvo skirtingas klimatas su tam klimatui būdinga aplinka. Vėl buvo sudarytos grupės iš skirtingų šalių mokinių, kurie gavo klausimynus ir, lankydami tam tikras klimato zonas, ieškojo atsakymų. Tuo įdomybės nesibaigė, mūsų dar laukė vakarienė ir naktis muziejuje. Taip taip, mes nakvojome muziejuje. Įspūdis nerealus. Nepapasakosi, tai reikia pajusti.

Kitą dieną, grįžę į gimnaziją, mokinai vėl dirbo. Kiekviena grupė kūrė brošiūros, kuri bus platinama birželio 5 d. Tarptautinės aplinkos apsaugos dienos proga, viršelį. Po to mokiniai pristatinėjo savo darbus ir aiškino savo nupiešto viršelio prasmę. Balsavimas padėjo išrinkti viršelį, kuris labiausiai atitiko pasirinktą temą.

Kitą dieną mokiniams buvo išdalinta speciali apranga ir piešimo priemonės. Ant tam skirtos mokyklos sienos mokiniai turėjo sukurti grafičius tema „Klimato kaita“

Dar buvome nuvykę į Paleolito muziejų, kur apžiūrėjome parodą apie žmonių gyvenimo būdą ir išlikimą akmens amžiuje. Vyko darbas grupėse tema „Atliekos“. O lauke vyko aktyvi veikla, kurios metu galėjome mėtyti ietį ir pajusti sunkumus, kuriuos medžiodami patyrė akmens amžiaus žmonės.

Paskutinė susitikimo veikla mokiniams paliko didžiausią įspūdį. Jie turėjo progą dar kartą aplankyti senamiestį ir kūrybingai pavaizduoti žodį „Erasmus“. Už savo kūrybiškumą dalyviai buvo vaišinami ledais!

Atsisveikinimo vakarėlio metu progimnazijos komanda pristatė dar vieną namų darbų užduotį – padainavo dainą, kurią atliko kartu su muzikos mokytoja Lina. Renginys vyko gimnazijos salėje. Jame dalyvavo ne tik projekto dalyviai, bet ir mokinių tėvai, kurie vaišino savo krašto tradiciniais patiekalais.

 

Danguolė Gribinienė, Adelė Berezovskaja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close