Šaltis, vėjas ir sniegas „Lietuvos plento taurės 2017“ varžybų nesustabdė

Balandžio 23 d. Birštone prasidėjo septintą kartą rengiamos didžiausios plento dviračių lenktynės „Lietuvos plento taurė 2017“.

 

Pirmame lenktynių etape prie starto linijos stojo per 400 dalyvių ir rekordinis skaičius registruotų komandų – A ir B distancijose pečius surėmė net 34 komandos.

 

Septintasis varžybų sezonas prasidėjo naujovėmis. Jau 10 val., apribojus eismą Birštono kurorte, startavo C distancijos dalyviai. Šios distancijos dalyviai – naujokai, kurie turėjo įveikti trumpą, 4 ratų (21,6 km ) distanciją.

 

Visi šios distancijos dalyviai buvo suskirstyti į aštuonias amžiaus grupes, visiems jiems buvo skaičiuojamas laikas.

 

„Pastaraisiais metais keliuose etapuose buvo nemokamas vieno rato „Judėjimas visiems“ važiavimas, bet pasivažinėjimas be laiko fiksavimo ir bent minimalios kovos trasoje dviračių sporto naujokų labai netraukė. Todėl šiemet kviečiame visus lenktyniauti. Į dvikovą galite pakviesti savo kaimyną, draugą ar visą kolegų įmonę“, – pasakojo vienas taurės organizatorių Deividas Vileniškis.

 

Nuo šių metų pagrindinėse „Lietuvos plento taurės“ lenktynėse, ilgiausioje – A distancijoje startavo tik komandos. 17 ratų, t. y. 91,8 km įveikė net 18 komandų, iš jų 16 dalyvaus visuose šešiuose etapuose ir sieks nugalėti geriausios komandos įskaitoje.

 

Nors A distancija buvo gausiausia, nemažai dalyvių susirungė ir B distancijoje. Jos dalyviai turėjo Birštono gatvėmis įveikti 11 ratų, iš viso 59,4 km.

 

Nors sekmadienį oras Birštone buvo vėsus, pūtė žvarbus vėjas, tačiau tai sportininkams, įkaitusiems atkakliose varžybose, tik padėjo lengviau įveikti pirmąjį etapą. Jų neišgąsdino ir permainingas oras, pažėręs keletą lengvų snaigių. Gaila, bet dėl žvarbaus oro į varžybas vangiai rinkosi žiūrovai. Dviratininkus palaikė tik komandos draugai ir artimieji.

 

Nors važiavimo sąlygos buvo geros, o kelio danga sausa, neišvengta ir traumų. Varžybose budėjusiam greitosios medicininės pagalbos ekipažui teko kviestis pastiprinimą. Vienam iš dalyvių varžybas teko palikti neštuvuose. Kolegos apgailestavo, kad, deja, dviračių sportas yra pavojingas, skriejant dideliu greičiu bet kokia klaida gali kainuoti labai brangiai. Pasak sportininkų, nesėkmę patyręs jų kolega greičiausiai nepastebėjo ir neteisingai įveikė kelio atkarpą, kurioje asfaltas susijungia su betoninių trinkelių grindiniu ir užkliuvo už nelygaus susijungimo.

 

Deja, šįkart ne visi nugalėtojai paaiškėjo ir dėl rezultato tikslinimo, galutiniai Birštono etapo nugalėtojai paaiškės ir bus apdovanoti kitame etape Kaune.

 

Tradiciškai „Lietuvos plento taurės“ lenktynių seriją sudaro šeši etapai. Pirmasis jų balandžio 23 d. vyko Birštone. Antrasis vyks gegužės 14 d. Kaune. Antrus metus iš eilės, birželio 11 d., trečiasis taurės etapas bus rengiamas Klaipėdoje. Liepos 30 d. numatytas ketvirtasis etapas Šiauliuose. Vėliau taurė kelsis į Vilnių, kur rugpjūčio 27 d. įvyks penktasis etapas. Taurė, kaip ir pernai, finišuos rugsėjo 10 d. Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje.

 

Varžybas organizuoja „Pro Cycling LT“ (VšĮ „Plento taurė“), VšĮ „Dviratai“ ir sporto klubas „S-Sportas“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close