Drauge muzikavo geriausi jaunieji atlikėjai

Šeštadienį Birštono kultūros centre vyko vienuoliktasis jaunųjų atlikėjų ansamblių konkursas-festivalis „Muzikuokime drauge 2017“, skirtas Birštono meno mokyklos įkūrimo 40-mečiui.

 

Meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė pasveikino visus, šią gražią pavasario dieną susirinkusius į Birštoną pamuzikuoti, pasidžiaugti vieni kitų laimėjimais ir pasidalinti patirtimi. Direktorė priminė, kad šis festivalis-konkursas skirtas mokyklos 40-mečiui, nors oficialus šventės renginys vyks spalio 28 dieną.

 L. Raugevičienė pristatė atvykusius kolektyvus ir vertinimo komisiją. Joje – žinoma muzikologė Zita Žigaitytė-Nekrašienė, dainininkė Eglė Juozapavičienė ir Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vida Gadliauskienė.

Konkurso festivalio dalyvius pasveikino ir jo globėja savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri atėjo pasiklausyti talentingų ir gabių vaikų muzikavimo.

Konkursą-festivalį pradėjo A grupės Prienų meno mokyklos jaunučių akordeonistų kvintetas (mokyt. Lina Bendoraitienė) ir Garliavos meno mokyklos gitaristų trio (mokyt. Marija Janavičienė ir Eglė Čekavičienė). Puikiai pasirengę buvo ir B grupės: Širvintų, Prienų meno, Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklų; C grupės: Siguldos (Latvija), Jiezno, Birštono meno mokyklų, Kauno „Vyturio“ gimnazijos; D grupės: Šakių rajono, Neringos, Širvintų, Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklų ir Kauno M. Petrausko muzikos mokyklos jaunieji atlikėjai. Beje, Neringos ir Siguldos meno mokyklų ansambliai atvyko iš Birštono miestų partnerių.

Konkurse dalyvavo Birštono meno mokyklos „Draugų“ ansamblis, kuriame dainuoja Emilija Radvilavičiūtė, saksofonais groja Jonas Zubavičius ir Pijus Urbanavičius, smuiku – Augustė Zubavičiūtė, fortepijonu – Emilija Žentelytė, elektrine gitara – Greta Krušinskaitė, bosine gitara – Vilius Paulikas, mušamaisiais – Benas Norvaiša (jų mokytojai: Natalija Kesminienė, Angelina Šližienė, Renata ir Mindaugas Bivainiai, Kęstutis Didvalis ir Romanas Lykovas).

Kol vertinimo komisija skaičiavo balus ir rinko geriausius atlikėjus, žiūrovų dėmesį prikaustė festivalio dalyviai. Šį kartą daugiausia koncertavo šeimininkai Birštono meno mokyklos mokiniai. Žiūrovus džiugino trio: Agnė Baliūnaitė (fortepijonas), Simona Ruzgaitė (gitara) ir Augustė Zubavičiūtė (smuikas), jų mokytoja Angelina Šližienė; fortepijoninis trio: Tadas Masiliauskas, Emilija Brazaitytė ir Greta Maziliauskaitė, jų mokytoja Eglė Kiškienė; dar vienas trio – Rokas Zdanavičius (fortepijonas), Augustė Zubavičiūtė (smuikas) ir mokytoja Angelina Šližienė. R. Paulo kūrinį „Ilga kelionė per kopas“ atliko instrumentinis ansamblis: Monika Lešinskaitė (smuikas), Eglė Jakubauskaitė (smuikas), Laimis Skorodumovas (išilginė fleita), jų mokytoja Danguolė Kolpakovienė. Festivalinėje dalyje koncertavo ir Veiverių A. Kučingio meno mokyklos, Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos, Kauno „Vyturio“ gimnazijos ir Marijampolės meno mokyklos jaunieji atlikėjai.

Žiūrovų prizas atiteko Kauno M. Petrausko muzikos mokyklos ansambliui „Vivo musica“ – iš 131 balsavusiojo jie gavo 36 balsus;

GRAND PRIX laimėjo Jiezno muzikos mokyklos liaudiškos muzikos kapela, vadovaujama mokytojų Danguolės Smalskienės ir Jevgenijos Babikovos.

Prizinės vietos atiteko:

I vieta – Šakių r. meno mokyklos kanklininkų ansambliui;

I vieta – Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos saksofonų kvartetui;

II vieta – Birštono meno mokyklos „Draugų“ ansambliui;

II vieta – Siguldos meno mokyklos saksofonininkų ansambliui;

III vieta – Prienų meno mokyklos jaunių akordeonų kvintetui;

III vieta – Širvintų meno mokyklos ansambliui „White and Blue“;

III vieta – Kauno M. Petrausko muzikos mokyklos ansambliui „Vivo musica“.

Kiti ansambliai buvo nominuoti už orginalumą, ansambliškumą, repertuaro patrauklumą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close