Kalėdos buvo šiltos kiekvienam iš mūsų

Kalėdos – tai laikas, kai visiems norisi daryti tik gerus darbus, kai per paskutines metų dienas norisi nuveikti daugiau nei per visus metus. Ir jeigu labai stengiesi – pavyksta. Turbūt todėl tas laikas ir yra stebuklingas. Mažą stebuklą per šias Kalėdas bandė sukurti ir Skriaudžių laisvalaikio salės jaunimo grupė „Cukraus pudra“.

Jaunimo iniciatyva buvo organizuojamas jau antrus metus iš eilės vykęs gyvos muzikos vakaras „Muzika, kuri šildo“. Šiemet norėjosi kažko daugiau, kitokios prasmės, naudos, bet ne sau, o kitiems. Jaunimo lyderiams kilo idėja padovanoti kalėdines dovanas mažiesiems mūsų draugams. Norėjosi, kad Kalėdos būtų šiltesnės tiems, kam labiausiai trūksta šilumos, todėl akciją pavadinome „Sušildyk Kalėdas“.

Nutiko taip, kad ši akcija dar neprasidėjusi sukėlė pasipiktinimą ir kai kurių asmenų pasipriešinimą. Norisi jiems padėkoti už pagalbą viešinant ir reklamuojant šią gražią iniciatyvą bei palinkėti, kad gerumas užpildytų tuščiausias jų širdžių kerteles, įneštų į jas daugiau šilumos ir atjautos tiems, kas to stokoja.

Gyvos muzikos vakaro metu buvo renkamos piniginės lėšos, kurias planavome skirti dovanėlių pirkimui. Taip pat geros valios žmonės buvo raginami dalintis šiltais rūbais ir batais, nes šių dalykų žiemą pritrūksta dažna sunkiai besiverčianti šeimyna. Iš viso buvo surinkta 291,51 Eur. Už paramą dėkojame Seimo nariui Andriui Palioniui bei visiems tiems, kurie skyrė pinigų Kalėdoms šildyti.

Kalėdos tapo šiltos ne tik vaikams, kuriuos aplankėme, bet ir kiekvienam iš mūsų, kurie prisidėjome pinigine parama, drabužėliais, geru žodžiu, pagalba lankant vaikus.

Iš viso aplankėme daugiau nei 60 vaikučių. Smagu, kad buvome laukiami ir priimti. Juk nėra lengva susitaikyti su mintimi, kad negali pats aprūpinti savo vaikų viskuo, ko jiems reikia, kad turi priimti kitų pagalbą. Tik šįsyk tai buvo labiau noras dalintis nei padėti. Mūsų mažųjų draugų veidus papuošė šypsenos – geriausias atlygis visiems mums, kurie prisidėjome prie akcijos „Sušildyk Kalėdas“.

Prieš pat Kalėdas didžiulė nelaimė ištiko šeimą, kurioje auga vaikučiai, vienas iš jų dar mažas kūdikis. Tuo metu, kai mama su jauniausia šeimos atžala buvo išvykusi į gydymo įstaigą, šios šeimos namus smarkiai apgadino įsisiautėjusi ugnis. Nusprendėme, kad mūsų pagalba šiuose namuose bus reikalinga. Susisiekėme su vaikučių mama, išsiaiškinome, ko jiems labiausiai trūksta. Šiems vaikams nuvežėme batų, striukių bei kitų akcijos metu gautų drabužėlių. Džiugu, kad šiuose namuose pamažu įsivyrauja ramybė ir gera nuotaika. Anot mamos, dabar reikės daug dirbti ir apie nelaimę greitu laiku kalbėsime tik kaip apie slogų prisiminimą

Už pagalbą visos akcijos metu noriu padėkoti jaunimo grupės „Cukraus pudra“ komandai: Monikai Grėbliauskaitei, Dominykui Šimoniui, Rūtai Naujokaitei, Rūtai Ulevičiūtei, Virginijai Mitrikevičienei. Taip pat dėkojame Veiverių seniūnijos darbuotojoms Virginijai Pacevičienei ir Birutei Keturakienei. Už specialiai mažiesiems sukurtas knygeles su šilta kalėdine istorija dėkojame Mantvydui Prekevičiui. Labiausiai noriu padėkoti Skriaudžių kaimo jaunimo lyderiui Renatui Kazakevičiui už tai, kad jis kartu su mūsų komandomis aplankė visas šeimas ir kiekvienam vaikui suteikė galimybę iš arti pamatyti Kalėdų Senelį. Kai lankydami vaikus važiavome nuo vienos sodybos prie kitos, Renatas pasakė, kad dabar ramia sąžine galės sėstis prie Kūčių stalo. Ko gero, ne tik prie Kūčių stalo sėdint širdyje buvo gera, bet ir užbaigiant 2016 metus galima buvo lengviau atsikvėpti. Juk kažkas jau yra pasakęs: „Gera daryti gera“.

 

Skriaudžių kaimo bendruomenės pirmininkė Raminta Grėbliauskienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close